Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.11.2021.

10:40

Nemačka štampa o izboru Mesija: Skandalozno; Kros: Apsolutno nezasluženo

Nemačka štampa uputila je lavinu kritika na izbor Lionela Mesija za dobitnika Zlatne lopte.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nemačka štampa o izboru Mesija: Skandalozno; Kros: Apsolutno nezasluženo
Foto: EPA-EFE/Ballesteros

Većina ih je odluku da Argentinac po sedmi put postane laureat opisala kao "skandaloznu".

Dnevnik "Bild" je postavio pitanje "Zašto opet Mesi?".

"Ovo je skandalozan izbor. Golgeter Bajerna je isporučivao titule i golove godinama unazad. Osvojio je triplu krunu 2020. ali nije imao sreće jer se ceremonija nije održala zbog pandemije koronavirusa. Čak je i Mesi priznao da je mislio da je očekivao da će izgubiti", piše "Bild".

Isti list u posebnom komentaru konstatuje da strahuje da će biti mnogo povređenih u Minhenu i okolini od silnog okretanja glave u neverici na odluku da Mesi bude opet nagrađen.

"Zašto ne Pele? I on je takođe dobar", glasio je ironičan zaključak u kolumni nemačkog dnevnika.

U sličnom tonu pišu i drugi mediji, a igrač Reala Toni Kros je u svom podkastu takođe kritikovao odluku "Frans fudbala".

"Apsolutno nezasluženo je dobio Mesi. Nema sumnje da je Mesi ili Ronaldo bio igrač decenije, ali ove godine su drugi bili ispred njega", rekao je Kros, koji je nekad igrao za Bajern.

Iker Kasiljas, legenda Reala, deli slično mišljenje.

"Jako mi je teško da verujem u fudbalske nagrade. Mesi je jedan od najboljih, ali mora da se zna ko je najbolji na kraju sezone. To nije tako teško", zaključio je Kasiljas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve