Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.11.2021.

21:15

Kalkulacije – šta treba Partizanu?

Partizan se iz Talina vraća modrih obraza jer je doživeo još jednu evropsku blamažu porazom od estonske Flore.

Izvor: SS

Autor: SS

Kalkulacije – šta treba Partizanu?
Foto: FK Partizan

Sreća u nesreći je ta da ima zalihu veću nego što su tri boda za koliko se Flora približila, ali i koliko bi eventualno mogao Anortozis.

Kiprani od 21.00 igraju protiv Genta u Nikoziji i eventualnom takođe bi došli do petog boda kao i Estonci, dok Partizan ima sedam.

O Gentu ne vredi pričati, jer bez obzira na to šta uradi protiv Anortozisa ili Flore u poslednjem kolu, Belgijanci će biti prvi u grupi B i igraće u osmini finala Lige konferencija.

U borbi za drugo mesto i šestaestinu finala novoformiranog takmičenja Partizan i dalje ima sve u svojim rukama, a računica je jasna

Za dve nedelje, 9. decembra, dočekaće Anortozis na svom stadionu i biće mu dovoljan samo jedan bod.

Dakle, remi, bez obzira na ishod večerašnjeg duela Anortozis – Gent ili Gent – Flora u poslednjem kolu, doneo bi Partizanu proleće u Evropi.

Anortozis se ove večeri bori za pobedu protiv Genta kako bi u poslednjem kolu u Beogradu imao šansu da pobedom prođe dalje.

Tada bi, Partizan, u slučaju poraza, bio eliminisan.

Isto tako, ukoliko Anortozis večeras ne pobedi Gent, a u 6. kolu slavi u Beogradu, Partizan bi čekao ishod utakmice Gent – Flora i nadao se da Estonci neće napraviti novo čudo i slaviti u Belgiji.

Dakle, još jasnije će sve biti kasnije tokom večeri oko 23.00 kada Kiprani i Belgijanci završe svoj meč, ali u svakom slučaju Partizan u poslednjem kolu ima "penal" za proleće u Ligi konferenciaj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve