Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.11.2021.

16:42

Srbija u napadu na LŠ: Zvezda i Partizan otvaraju vrata raja

Ove nedelje nastavljaju se velike borbe u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija.

Izvor: MS

Autor: MS

Srbija u napadu na LŠ: Zvezda i Partizan otvaraju vrata raja
Foto: Profimedia

Pratićemo naše najveće klubove, Crvenu zvezdu i Partizan koji će igrati protiv Ludogoreca u Beogradu, odnosno Flore u Talinu.

Čini se da bi ova runda mogla da bude berićetna za srpski fudbal u borbi za 11. mesto, koje drži Ukrajina za direktno mesto u Ligi šampiona od 2023. godine, pošto "večiti" imaju priliku da izvrše dodatni pritisak.

Sa dve pobede bi Srbija zaradila 1,000 bodova, na trenutnih 29,375, odnosno samo 2,025 manje od Ukrajine prema sadašnjem saldu.

Međutim, Ukrajinci imaju preteške utakmice – kijevski Dinamo igra sa Bajernom, Šahtjor gostuje Interu kome "gori" za prolaz, dok i Zorija ide na noge Romi u glavnom gradu Italije.

Priznaćemo, pretežak raspored i lepa prilika da se Zvezda i Partizan dobrim rezultatima učvrste u tom društu, ali i približe Ukrajini za veliki san.

Problem je samo što nam Belgija diše za vratom i to sa četiri učesnika, pa će se voditi bitka u troje.

Prvi cilj je bio da Srbija nađe mesto među 15 najboljih, ali kako je sada u dobroj poziciji zbog "večitih", koji će i na proleće voditi bitke u Evropi, ambicije su znatno više.

Takva pozicija bi donela petog predstavnika našoj zemlji u Evropi, od kojih bi dva igrala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a ostali se borili i u Ligi Evrope, odnosno odmah preskočili Ligu konferencija.

Međutim, i dalje nismo sigurni iznad famozne crte, bez obzira na to što imamo više od četiri boda od Čeha, Kiprana i Turaka, koji su van tog društva, ali Česi Turci imaju po tri, a Kiprani dva predstavnika.

Razloga za optimizam sigurno ima, na oba zadatka, ali čini se da je upravo ovaj četvrtak verovatno ključan.

Za novi uspon srpskog fudbala nakon Lisabona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve