Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.11.2021.

12:10

Stojković: Hoću da igramo najlepši fudbal u Evropi

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, smatra da plasman na Mundijal u Katar nije nikakvo čudo.

Izvor: B92

Autor:B92

Stojković: Hoću da igramo najlepši fudbal u Evropi
Foto: Profimedia

On je u razgovoru za "Novosti" rekao kako je to plod zajedničkog rada i dodao da će nastojati da nastavi niz dobrih rezultata.

"Pobeda nad Portugalijom je bio samo šlag na torti, poslednja utakmica u ovom ciklusu, koji smo odigrali izuzetno kvalitetno i sasvim zasluženo završili prvi. Sve je to rezultat zalaganja igrača, ali i Fudbalskog saveza koji je omogućio sve ono što nam je potrebno za rad, tako da uspeh ne shvatam lično, već kao uspeh svih nas, uspeh srpskog fudbala", kaže Stojković.

Nije mogao da otkrije kakvi su naredni planovi.

"Uživajte kao što uživa cela Srbija. Obradovali smo naciju i to je za mene najveća satisfakcija. Narod je zadovoljan, ne samo zbog rezultata, već i zbog odnosa igrača na terenu na kojem su izgarali i verovali u ono što radimo".

Na kraju, rekao je da želi da Srbija igra "najlepši fudbal u Evropi".

"Mislim da je tehnika nešto najlepše u fudbalu i kad ljudi kupe kartu i dođu na stadion, žele da vide dobru igru i lepe poteze, mnogo šuteva i golova. Hoću da igramo takav fudbal da, čak i kada izgubimo, naši momci budu ispraćeni aplauzom. A nećemo izgubiti", obećao je selektor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve