Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.11.2021.

14:20

Ćiro Blažević o Srbiji: Daj Bože da igramo u polufinalu, finalu...

Čuveni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević oduševljen je pobedom Srbije u Lisabonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Ćiro Blažević o Srbiji: Daj Bože da igramo u polufinalu, finalu...
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

"Orlovi" su posle preokreta savladali Portugal 2:1, golom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu i plasirali se direktno na Svetsko prvenstvo.

Ekipi Dragana Stojkovića Piksija je samo pobeda donosila direktan plasman u Katar.

"Već je bilo vreme da se Srbija nađe na velikom takmičenju. To što ste uradili je spektakularno, retko viđeno u svetu fudbala. Takav preokret", rekao je Blažević za Informer.

"Srećan sam! Ja sam uvek pričao kako naše podneblje daje najbolje i najtalentovanije igrače. Sada je to potvrđeno. Napokon je i Srbija sa Hrvatskom na najvećem sportskom nadmetanju. Svi smo srećni i zadovoljno. Dosta nam je Španaca, Italijana, Nemaca i ostalih standardnih favorita. Vreme je da se i mi malo umešamo u sam vrh".

Blažević se nada duelu Srbije i Hrvatske u Kataru.

"Pustite nas da "letimo". Da nisam leteo ne bih nikada poleteo. To bi bilo senzacionalno. Srećan sam što sam uvek koristio sport da mirim ljude. To samo sport može. Bila bi to senzacionalna utakmica, daj Bože da je igramo u polufinal, finalu..."


Najzaslužniji za plasman Srbije u Katar je svakako Stojković, koji je preporodio tim otkako je postao selektor.

"Najvažniji čovek jedne fudbalske reprezentacije je selektor. On može sve da preokrene i da zaje**e. Piksi ima savršenu igračku karijeru, to je jedna odskočna daska. Ima autoritet koji je sam stvorio. On u delikatnim, viteško-ratničkim susretima povlači pravi potez. Zamislite kakva je to ekipa koja se kvalifikuje u poslednjoj sekundi. Verovali su do poslednjeg minuta. Bravo Piksi, bravo Srbijo!", zaključio je "trener svih trenera".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve