Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.11.2021.

22:58

Piksi: Pokazali smo ko je bolji – Srbijo, slavi večeras

Selektor Srbije Dragan Stojković izneo je utiske posle plasmana na Svetsko prvenstvo.

Izvor:

Autor:

Piksi: Pokazali smo ko je bolji – Srbijo, slavi večeras
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija je pobedila Portugal 2:1 u Lisabonu i otišla u Katar.

Piksi je bio veoma zadovoljan posle utakmice.

"Upravo tako, mislim da smo potpuno po onom što smo prikazali zaslužili da pobedimo. Momci su odigrali takmičarsku utakmicu sa dubokim uverenjem da možemo da dobijemo, bez obzira što smo igrali protiv jedne sjajne selekcije. Ovo je veliki uspeh za Srbiju i srpski fudbal, svi zaslužuju čestitke":

Srbija treba da bude ponosna.

"Mi smo govorili od početka da će utakmica u Lisabonu biti finale, to se i desilo. Znalo se da nas samo taj rezultat vodi na željeno mesto. Mentalna snaga, zrelost, ponašanje, požrtvovanost, poštovanje svih principa koje sam tražio... To je sve donelo da Srbija večeras treba da bude ponosna. Ništa se ne bi promenilo ni da je ostalo nerešeno. Zaslužuju čestitke i Srbija treba da slavi noćas".

Ostavio je Mitrovića na klupi...

"E, pa sad, ne znam šta da kažem. Moj posao je da osmislim, da im prenesem, da ih ubedim da mogu, sve je to na kraju rezultiralo ovako kako se završilo. Sa taktičke strane smo odradili posao i objasnili igračima šta treba da rade na terenu. Prelepa igra i zaista smo verovali u to, ja sam stalno govorio da niko od protivnika nema krila da leti, to je igra 10 na 10 na terenu, pokazali smo veliko srce, veliku volju i motivaciju. Vratilo se onako kako treba. Ovo je velika stvar. Juče su me pitali na koferenciji od 84, tradicije postoje da bi se rušile. Posle 37 godina srušili smo tradiciju i ostvarili veliku pobedu"

Gde je limit?

"Nemamo limit, mi ćemo posle ovoga analizirati sve, a sve što smo uradili uradili smo perfektno. Pokazali smo na kraju da smo mi bolji. Videćemo za kasnije. Imamo potencijal za mnogo veće stvari", zaključio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve