Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.10.2021.

13:04

Bez Južnoamerikanaca ako Svetsko prvenstvo bude na dve godine

Savet fudbalskih federacija Južne Amerike doneo je jednoglasnu odluku da neće učestvovati navetskom prvenstvu ako bude organizovano na svake dve godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Bez Južnoamerikanaca ako Svetsko prvenstvo bude na dve godine
Foto: Profimedia

Odluka je doneta na sastanku u sedištu organizacije u paragvajskom gradu Luke.

"Nema razloga, koristi ili opravdanja za promenu koju promoviše FIFA. S obzirom na to, 10 zemalja koje čine KONMEBOL potvrdjuju da neće učestvovati na Svetskom prvenstvu koje bi se organizovalo svake dve godine", stoji u saopštenju Savet fudbalskih federacija Južne Amerike.

Kako se navodi, projekat okreće ledja skoro stogodišnjoj svetskoj fudbalskoj tradiciji, zanemarujući istoriju jednog od najvažnijih sportskih dogadjaja na planeti.

"KONMEBOL podržava Svetsko prvenstvo koje je trenutno na snazi, jer se pokazalo kao uspešan model koji nagradjuje trud, talenat i rad", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve