Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.10.2021.

08:55

Poruka Sanču: Kopiraj Ronalda

Fudbaleri Mančester junajteda i Liverpula od 17.30 igraju veliki derbi engleskog fudbala.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Poruka Sanču: Kopiraj Ronalda
Foto: Profimedia/Darren Staples/Sportimage via PA Images

Meč na "Old Trafordu" privlači veliku pažnju, Junajted nije startovao kako je želeo, dok je Liverpul u odličnoj formi.

Džejdon Sančo je jedan od onih igrača od kojih su svi u Mančester junajtedu očekivali mnogo po letošnjem dolasku iz redova Borusije Dortmund.

Ofanzivni vezista je stigao za 85 miliona evra, ali posle 11 mečeva u svim takmičenjima i ukupno 519 minuta na terenu nije zabeležio ni gol ni asistenciju.

U Borusiji je bio sjajan, na 137 mečeva postigao je 50 golova uz 64 asistencije.

Andrej Kančelskis, bivši igrač Mančester junajteda, poručio je uoči derbija sa Liverpulom da je jasno da je Sanču potreban period adaptacije, ali ga je savetovao šta da radi da bi to sve išlo brže.

"On je sjajan igrač, ali mu treba vremena, jer je ovde sve drugačije. Dajte mu vremena jer sam siguran da će pomoći Mančester junajtedu. Teško je promeniti zamlju. Sve se menja, želim mu mnogo sreće. Ipak, sačekajte", kaže Kančelskis za "Miror".

On je bio među prvim strancima koje je Aleks Ferguson doveo u klub 1991. godine.

"Svako ko je ikada kročio u Mančester junajted će razumeti šta mu se dešava. To je veliki klubm korporacija. Niko ne voli da sedi na klupi, ima previše dobrih igrača. Ali to je fudbal. Ako uđete u formu, igrate bolje, sve će biti u redu, bićete u startnih jedanaest", kaže Kančelskis.

Dao je i savet engleskom fudbaleru.

"Neki igrači se plaše da pređu u tako veliki klub kao što je Junajted, jer misle da neće igrati i onda kažu, bolje je da igram za manjim tim gde stalno budem u jedanaest. Morate naporno da radite na treningu, da budete bolji od drugih. To je klub sa velikim očekivanjima. Svako ima isti cilj. Ako pređete u Junajted morate sebi da kažete, 'bolji sam igrač', kao što to radi Ronaldo", zaključio je bivši as Junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve