Nova vest
Fudbal

Subota, 23.10.2021.

13:30

Kuman: Nema favorita u "El Klasiku"

Fudbaleri Barselone i Reala u nedelju 24. oktobra igraju 183. El Klasiko u Primeri.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kuman: Nema favorita u
Foto: Profimedia

Meč na "Kamp Nou" biće i 280. okršaj dva tima u svim takmičenjima u istoriji i dolazi u veoma značajnom trenutku.

Barselona je bila u krizi na startu sezone i svakako da im je velika želja da proigraju baš protiv Reala.

Razlika je minimalana, svega dva boda prednosti u korist kraljevskog kluba (17-15), tako da "blaugrana" pobedom može da ih pretekne.

Trener Ronald Kuman je uoči susreta otkrio da ne može da računa na Dembelea, Pedrija, Arauha i Martina Brajtvajta, ali da očekuje dobar meč.

"Istina je da imamo dve pobede zaredom i da smo u dobrom raspoloženju. Ima mnogo antuzijazma i želimo da pobedimo pred našim navijačima. Nadam se sjajnoj atmosferi i tome da će ljudi uživati u fudbalu. Ovo je jedan od važnih mečeva jer je sezona duga. Utakmica sa Bajernom ranije bila je nešto drugo, ali rezultat sada će biti veoma važan. Moramo da igramo bez straha i da pokažemo želju od samog početka", poručio je Kuman.

On je dodao i da veruje da će Đordi Alba biti spreman te da će biti zanimljivi duelu Ansua Fatija s jedne i Žuniora Vinisijusa sa druge strane.

"Oni su igrači koji pokazuju talenat. Na pravom su putu. Ipak, Ansua treba ostaviti da predahne i ne smemo misliti da on sve rešava, on je samo deo tima."

Holanđanina su pitali i ko ima bolji tim, Barsa ili Real.

"Ne znam, ja vodim Barselonu. Ima razlike u iskustvu. I oni imaju mladih igrača kao i mi, manje više isti smo. To su samo detalji ko će kada biti bolji. Pokušavamo da izvučemo najbolje jedni od drugih i zato ne vidim jasnog favorita. Ne vidim da imam nešto veći pritisak zbog ovog meča. Kada ste trener Barselone, takav je svaki meč, mada znam važnost ovoga. Dobijao sam i pobeđivao u El klasiku kao igrač i morate naći to da uživate u svemu. Ovo će mi biti prvi derbi sa publikom na stadionu, morate da se nadate da će to biti pobednički", zaključio je Kuman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve