Nova vest
Fudbal

Subota, 23.10.2021.

16:40

"Imao sam želju da dođem u Zvezdu, ali nisam mogao"

Bivši reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović je imao bogatu karijeru, igravši za brojne evropske klubove.

Izvor: SS

Autor: SS

EPA/MATTEO BAZZI

Ali, prema sopstvenom priznanju, jedna želja mu se nije ispunila.

Iako je više puta isticao da bi voleo da zaigra za Crvenu zvezdu, povrede su ga sprečile u tome.

''Jeste mi to bila želja, ali da se ne lažemo, imao sam dosta povreda na kraju karijere i nisam hteo da dozvolim sebi da dođem, a da ne mogu da pružim maksimum. Ja sam zaista želeo, ali fizički nisam mogao i odlučio sam da prekinem karijeru'', izjavio je Kuzmanović u razgovoru za TV "ArenaSport".

Ali, jeste mu se ispunila želja da zaigra za Srbiju, iako je bilo ljudi u njegovom okruženju koju su bili protiv toga.

"Ja sam od trenutka kad je poziv stigao znao da ću zaigrati za Srbiju. Volim naš narod, zemlju i volim da se borim za nju. Mnogi su govorili ''Kuzma, što to?'', ali se nisam dvoumio, iako sam tada srpski govorio mnogo gore nego sada'', rekao je Kuzmanović, inače rođen u Švajcarskoj, i dodao:

"Bila su to velika imena, ja sam sa svima bio dobar. Znao sam nekoliko njih i pre dolaska, imao sam veliki respekt, jer kada uđeš tamo kao klinac moraš da imaš respekt, ali sam na terenu to isklljučivao. Mislim da su me dobro prihvatili a i ja njih, bilo je opušteno", istakao je bivši igrač Intera, Fiorentine, Bazela, Štutgarta...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve