Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.10.2021.

11:35

Benzema odsutan sa suđenja za navodni pokušaj ucene

Karim Benzema nije bio prisutan na početku trodnevnog suđenja zbog umešanosti u navodni pokušaj ucene saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuene.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Benzema odsutan sa suđenja za navodni pokušaj ucene
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Advokatski tim 33-godišnjeg fudbalera rekao je sudu u Versaju da su profesionalne obaveze "onemogućile" njihovog klijenta da prisustvuje. Benzemi se sudi za saučesništvo u pokušaju ucene.

Benzema je u utorak uveče igrao za Real u Kijevu protiv Šahtjora, utakmicu u Ligi šampiona. Real u nedelju igra protiv Barselone u španskom prvenstvu.

Osim Benzeme, za pokušaj ucene optužene su još četiri osobe. Za te optužbe kazna ide i do pet godina zatvora i 75.000 evra.

Benzema je osmunjičen da je 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati ucenjivačima, koji su pretili da će objaviti video snimak seksa.

On se nakon tog incidenta našao pod udarom francuske javonosti, a tadašnji premijer Manuel Vals rekao je da mu "nije mesto u reprezentaciji".

Istragom je utvrđeno da se Benzemi obratio prijatelj iz detinjstva, kako bi bio posredink i ubedio Valbuenu da se direktno dogovori sa ucenjivačima, ali jeValbuenaumesto toga obavestio policiju.

Benzema je negirao optužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve