Nova vest
Fudbal

Subota, 16.10.2021.

09:50

Vlahović: Živim svoj san

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović rekao je da trenutno živi svoj san.

Izvor:

Autor:

Vlahović: Živim svoj san
Pedja Milosavljevic/Starsport

Vlahović je jedan od najboljih igrača Fiorentine, a pored uspeha na klupskom nivou, niže ih i u reprezentaciji Srbije.

Postigao je četiri gola za Srbiju, koja je prva u kvalifikacionoj grupi i u novembru je očekuje "finale" sa Portugalom, za plasman na Svetsko prvenstvo.

"Ja trenutno živim svoj san i to otvorenih očiju. Sve lepo što mi se događa u Fiorentini i reprezentaciji Srbije je rezultat velike posvećenosti, ali i sjajne saradnje sa svim trenerima i saigračima. Sigurno ne bih bio ovo što sam danas, da nisam imao u svojoj blizini tako dobre ljude", kaže Vlahović za "Novosti". U poslednje dve utakmice za reprezentaciju postigao je tri gola – dva protiv Azerbejdžana i pobedonosni protiv Luksemburga. "Napadačka filozofija selektora Dragana Stojkovića mi savršeno odgovara. Do prošle sezone sam u Fiorentini igrao sa još jednim napadačem u tandemu, ove sezone uglavnom igramo sa jednim centarforom. U dresu Srbije mi prija društvo sa Mitrovićem i Jovićem. Svestan sam da igram pored boljih od sebe, od kojih mogu samo da učim. A što se Stojkovića tiče, i to se uklapa u moj san koji trenutno živim. Deo sam tima koji trenira naš najbolji igrač svih vremena. To može samo da motiviše svakog reprezentativca Srbije. Na svakom treningu učim nešto novo". Strelac četiri gola za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo se istakao u poslednjim utakmicama, a naša selekcija je trenutno prva u kvalifikacionoj grupi. "Zaista je prelep osećaj kada se pogleda tabela i vidi da skoro potpuno izjednačeni trčimo trku za prvo mesto i direktan plasman na Mundijal sa Portugalijom. Nemamo nijedan poraz i sa dosta samopouzdanja ćemo da se spremamo za novembar i gostovanje u Lisabonu. Neće biti lako, ali selektor nam je ulio dovoljnu dozu sigurnosti i energije. Ova Srbija se zaista nikoga ne plaši. Jedva čekam tu utakmicu, jer zaista mislimo da možemo do trijumfa i još jednog velikog uspeha za srpski fudbal. Mister" je stvorio zaista vrhunsku atmosferu. Saigrači koji su malo duže od mene u A timu kažu da odavno nije bilo ovakvo raspoloženje. Naravno, sve to prate dobri rezultati. Jedva čekam da se u trening centar vratim u novembru". Vlahović dobro sarađuje sa Mitrovićem u napadu, pošto ih je Piksi upario u martu, na početku kvalifikacija. Tada je Vlahović dao gol Ircima. "Pamtiću dugo tu utakmicu. To je bio naš prvi korak ka Mundijalu u Kataru, moj drugi gol u dresu A tima i utisak koji smo ostavili, nažalost, pred praznim tribinama. Nadam se da i navijači prepoznaju ono što radimo već sedam meseci i da će nas podržati na putu ka Svetskom prvenstvu. Već dva puta sam rekao da živim svoj san. Moram i treći put da kažem, da je u tom snu nešto najlepše odlazak na najveći fudbalski događaj na planeti", zaključuje Vlahović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve