Pančevo gradi stadion kapaciteta 5.000 mesta

Grad Pančevo raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju fudbalskog stadiona u okviru Sportsko rekreativnog centra Strelište.

Izvor: B92, eKapija
Podeli
Foto: Shutterstock/Gorrilar Vector
Foto: Shutterstock/Gorrilar Vector

* Srbija dobija moderne stadione (I)

* Srbija dobija moderne stadione (II)

* TSC svečano otvorio nov stadion

Vrednost ove nabavke procenjena je na 14,5 miliona dinara, odnosno oko 123.000 evra, prenosi Ekapija.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji u planu je izgradnja fudbalskog stadiona, kapaciteta najmanje 5.000 sedišta u skladu sa UEFA pravilnikom o stadionskoj infrastrukturi, za treću kategoriju stadiona.

Procenjena okvirna površina stadiona je do 15.000 m2 bruto razvijene površine.

U okviru stadiona potrebno je smestiti i dodatne komercijalne sadržaje poput fan-šopa, prodavnica, restorana, kafe bara, teretane i slično.

Konfiguracija tribina treba da bude takva da se one planiraju sa sve četiri strane terena, s tim da je zapadna tribina klasifikovana kao glavna i ona služi za smeštaj svih oficijelnih takmičarskih sadržaja.

U okviru zapadne tribine potrebno je planirati sadržaje propisane UEFA pravilnikom kako bi se zadovoljili svi takmičarski uslovi. Isto tako, na zapadnoj tribini potrebno je planirati i PRES segment i to: pozicije TV kamera, TV studio, novinarske kabine i novinarske lože, nezavisne putanje ulaska u stadion itd.

Na zapadnoj tribini neophodno je planirati i VIP sadržaje poput centralne svečane lože kao i adekvatan broj posebnih boksova koji imaju zatvoreni deo i deo sa mini tribinom.

Rok za podnošenje ponuda za izradu tehničke dokumentacije je 4. novembar 2021. godine.

Podsetimo, planirana je gradnja novih stadiona u Zaječaru, Kragujevcu, Loznici, Leskovcu, Vranju, Kraljevu, Subotici, Novom Sadu, kao i Nacionalnog stadiona u Surčinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu