Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.10.2021.

11:05

Kanada ima istorijsku šansu za plasman na SP 2022

Reprezentacija Kanade na dobrom je putu da se po drugi put u istoriji kvalifikuje na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Kanada ima istorijsku šansu za plasman na SP 2022
Foto: Profimedia

Posle remija sa Meksikom (1:1) na "Acteka" stadionu, postali su prvi tim koji je uspeo da uzme bod Meksiku i SAD u finalnoj rundi kvalifikacija.

Sada ih u Kingstonu očekuje gostovanje Jamajci i selektor Kanade Džon Herdman kaže da je svestan kakav ih posao očekuje.

"Imate pobednike u tom timu. Kada su im svi igrači na broju, jedan su od top tri tima u KONKAKAF zoni. Oni su jako dobar tim", kaže Herdman.

Propozicije kažu da će tri tima iz finalne runde regionalnih kvalifikacija dobiti vizu za Katar 2022, dok će četvrti ići u plej-of.

Posle četiri kola, SAD i Meksiko imaju po osam bodova, Kanada je treća sa šest.

Jamajka je poslednja sa samo jednim bodom, ali to neće zavarati Kanađane.

"Moja briga je to što je Jamajka sada kao ranjena zver. U nekom momentu, taj tim će uzeti tri boda, nekoga će ozbiljno oštetiti. Nadam se samo da se to neće dogoditi nama, na njihovom stadionu", zaključio je selektor Kanade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve