Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.09.2021.

19:10

"Letos sam kosio travu za novac, a sinoć srušio Real"

Sebastijan Til preko noći je postao junak Šerifa i njegovo ime svi od utorka uveče spominju u kontekstu da je svojim evrogolom srušio Real u Madridu.

Izvor: SS

Autor: SS

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Luksemburžanin je u 90. minutu postigao prelep pogodak za 2:1 i istorijski trijimf Moldavaca na "Santjago Bernabeu".

Dan posle utakmice, 27-godišnji veznjak je u razgovoru za "So Foot" otkrio neke zanimljive detalje iz svog života.

"Grčevi su me ubili, nisam mogao da ustanem! Ali moram reći da su Realovi igrači bili dragi, normalno su se ponašali, nisu bili arogantni. Tokom utakmice sam dosta razgovarao sa Modrićem, pričali smo o utakmici i sudijskim odlukama", rekao je Til.

Pre samo godinu dana Til je još bio amater i igrao za klub iz sredine tabele prvenstva Luksemburga. Zvanično je još igrač tog istog kluba, u Šerifu je na pozajmici.

"Na početku prošle sezone još sam bio u Luksemburgu i igrao za Progres Niederkorn. Odigrao sam prvo kolo, a onda prešao u Tambov u Rusiji, pa u Tiraspol. Pre toga sam uz fudbalimao i posao, bio sam zaposlen u opštini Diferdanž i tamo sam kosio travu na stadionu gde sam nedeljom igrao. Uz košenje, skupljao sam grančice i lišće koje padnu na teren. To iskustvo me dovelo u posebnu vezu s fudbalskim terenima, uvek ih pomno proučavam pre utakmica", otkrio je.

Pušio je i pio, a onda je odlučio da se uozbilji.

"Sazreo sam s godinama. Bio sam lud, hteo sam da uživam u životu, pušio sam cigarete i pio s prijateljima. I israna mi je bila loša, jeo sam pice u 22 sata. Sad sam izgubio šest kilograma i osećam se dobro. Imaću vremena za uživanje kad završim karijeru. Ipak, ne mislim da je tako loše zapaliti cigaretu tu i tamo. Brojni fudbaleri su potajno pušači", rekao je Til.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve