Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.09.2021.

11:00

LŠ: Derbi "milijardi" u Parizu

Drugo kolo Lige šampiona donosi nam nekoliko spektakularnih duela, a šuo kreće već u utorak.

Izvor: B92

Autor:B92

LŠ: Derbi

Dan počinje u 18.45 časova utakmicama Ajaks – Bešiktaš i Šahtjor – Inter, ali će to biti samo "zagrevanje" za večernji termin.

Ajaks bi drugom pobedom napravio ogroman korak ka nokaut fazi već posle druge utakmice, dok je meč u Kijevu "presudan" i za Šahtjor i za Inter jer bi poraženi tim već mogao da se oprašta od takmičenja.

Svetla će biti uprta i u Erlinga Halanda koji je nezaustavljiv ove sezone, a na noge njegovoj Borusiji dolazi lisabonski Sporting kojem je u prvom kolu Sebastijan Ale dao čak četiri gola za ubedljiv trijumf Ajaksa.

Liga šampiona se konačno vraća i na San Siro, gde Milan dočekuje istog rivala proti koga se oprostio od elite pre čak sedam godina – Atletiko Madrid.

Tada smo među "rosonerima" gledali igrače poput Kake, Marija Balotelija i Majka Esijena, dok je "jorgandžije" do 5:1 u dvomeu osmine finala predvodio Dijego Kosta.

"Istoriju ovog kluba je obeležila Liga šampiona. Sada mi pokušavamo da zapišemo deo svoje istorije, želimo da uradimo nešto važno"
, rekao je trener Milana Stefano Pioli.

A na "Dragau" se sastaju dva bivša šampiona Evrope. Trener Porta Serđo Konseisao hrabri svoje igrače pred duel sa Liverpulom da "bez straha" napadnu pobedu protiv engleskog velikana.

Bila bi to istorijska, prva pobeda "zmajeva" nad "crvenima" u sedmom međusobnom duelu. U prethodnih šest, Porto je samo tri puta zatresao mrežu Liverpula.

Međutim, vrhunac večeri se očekuje u Parizu gde nas na "Parku prinčeva" očekuje "derbi milijardi".

Sastaju se dva glavna kandidata za osvajanje LŠ, timovi koji su svoju moć izgradili zahvaljujući ogromnim ulaganjima Arapa – Pari Sen Žermen i Mančester siti.

"Građani" su prošle sezone eliminisali "svece" u polufinalu LŠ, ali neće lako do pobede u Parizu ovog utorka.

"Uvek je posebno igrati protiv Sitija jer je to jedan od najboljih timova u Evropi", kaže trener Parižana Maurisio Poćetino. koji ima velikih problema u ekipi.

Svi se naravno nadaju da će napad PSŽ predvoditi Lionel Mesi, koji ima problema sa povredom, a za koga će ovaj meč biti poseban iz drugog razloga.

Siti sa klupe predvodi Đozep Gvardiola za koga je jednom rekao "da ima nešto posebno u njemu".

Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve