Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.09.2021.

09:15

Anelka: Mesi mora da služi Mbapeu

Bivši francuski reprezentativac Nikola Anelka izneo je svoje viđenje komplikovane situacije u Pari Sen Žermenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Anelka: Mesi mora da služi Mbapeu

Dolazak Lionela Mesija ali i Đanluiđija Donarume umnogome je poremetio timsku atmosferu.

Već u trećoj utakmici sezone Mesi se naljutio na trenera Maurisija Poćetina što ga je zamenio, a proteklog vikenda je Kilijan Mbape kritikovao saigrača Nejmara jer mu nije dodao loptu.

Anelka, bivši napadač Arsenala, Real Madrida i PSŽ-a, između ostalih, jasan je ko bi trebalo da bude ključni igrač Poćetinovog tima.

Pročitajte još LŠ: Derbi "milijardi" u Parizu

"Mbape mora biti vođa napada jer je broj 1. Mesi je to bio u Barseloni, ali sada mora da služi Mbapeu. On je pet godina u klubu i Mesi mora to da poštuje", rekao je Anelka za "Parizijen".

"Mbape je nezamenjiv, po brzini je najbolji napadač na svetu i PSŽ mora da uradi sve što može da ga zadrži. Ali mislim da je on već odlučio. Želi više i to je normalno. Da je prethodne tri sezone igrao u Engleskoj ili Španiji već bi osvojio "Zlatnu loptu". Ako ode, moramo mu se zahvaliti na svemu", dodao je 42-godišnjak.

A tu je i odnos Mesija sa trenerom.

"Ne možeš da zameniš osvajača 'Zlatne lopte' jer nij dao gol. Mesi neće zaboraviti Poćetinov potez i biće teško rešiti situaciju. Ne možeš da se tako ponašaš sa Mesijem", istakao je Anelka.

Ali nije samo Mesijev dolazak potresao tim, u njegovoj senci je situacija sa golmanima Kejlorom Navasom i novajlijom Donarumom.

"PSŽ ga je (Donarumu) doveo jer je bio besplatan, ali moraju biti jasni s njim: 'Došao si, ali je Navas starter ove godine. Ovde si zbog budućnosti'. Nadam se da su to razjasnili jer u suprotnom neće biti zdrava konkurencija", zaključio je bivši napadač "svetaca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve