Nova vest
Fudbal

Subota, 25.09.2021.

12:40

Uspavanka, pa vatromet – Siti pokorio "Stamford Bridž"

Fudbaleri Mančester siti savladali su Čelsi na gostovanju 1:0 (0:0), u meču šestog kola engleske Premijer lige.

Izvor:

Autor:

Uspavanka, pa vatromet – Siti pokorio
Foto: Profimedia

Siti je slavio u velikom subotnjem derbiju, koji je otvorio novo kolo engleskog šampionata.

Mančesterski tim sada ima 13 bodova i popeo se na prvo mesto, dok Čelsi ostaje na 13 i upisuje prvi poraz u novoj sezoni.

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel odlučio je da prepusti loptu Sitiju i da njegov tim igra povučeno i da čeka kontre. Siti je prihvatio ulogu tima koji će konstantno imati loptu i prvo poluvreme nije bilo zanimljivo.

Tačnije, u prvih 45 minuta nismo videli ništa.

Siti je kružio oko šesnaesterca, skoro svaki centaršut je otišao u korner, kojih je gostujući tim imao devet u prvom poluvremenu, ali nismo videli nijedan šut u okvir gola.

Jedina situacija vredna spomena desila se u 41. minutu.

Žesus je primio loptu na grudi na deset metara od gola, gađao levom nogom u gornji levi ugao, ali je lopta otišla pored gola.

Na poluvremenu prava uspavanka – bez golova.

Drugo poluvreme je bilo sjajno.

Griliš je u 49. minutu mogao da donese prednost Sitiju, kada je sa ivice kaznenog gađao donji desni ugao, ali je lopta otišla pored desne stative.

Siti do vođstva dolazi u 53. minutu. Posle kornera, lopta se odbija do Kansela na 25 metara od gola, koji desnom fintira šut, gađa levom, ali je izblokiran.

Lopta dolazi do Gabrijela Žesusa, koji sa deset metara iz okreta gađa, pogađa Žoržinja i lopta skreće u gol, tačnije u donji levi ugao, pa je Siti došao do vođstva.

Mendi je pet minuta kasnije spasao Čelsi da ne bude 0:2, pošto je odbranio udarac Griliša sa sedam metara, koji je išao uz desnu stativu.

Čelsi je u 61. minutu spasao i Tijago Silva, kada je sa gol linije očistio udarac Žesusa, nakon prethodne greške Mendija, koji je Brazilcu namestio loptu na nogu posle centaršuta Kansela.

Poništen je gol Čelsiju u 63. minutu zbog velikog ofsajda Haverca, a imali su još dve prilike. Alonso je sa 20 metara iz slobodnog udarca pogodio živi zid, dok je Kovačić posle kontre izblokiran na ivici kaznenog.

Laport je mogao da reši utakmicu u 79. minutu, kada ga je De Brujne pronašao. Uklizao je na tu loptu i sa sedam metara gađao, ali je lopta otišla pored gola.

Mendi je sprečio Griliša da reši meč, kada su u 83. minutu izašli 1 na 1, kada je Englez želeo samo da bocne loptu preko golmana Čelsija.

Siti je sačuvao prednost i došao do pobede na Stamford Bridžu.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Premijer liga, 6. kolo:
Čelsi – M. Siti 0:1 (0:0)
Žezus 55
M. Junajted – Aston Vila 0:1 (0:0)

Haus 88
16.00 Everton – Norič
16.00 Lids – Vest Hem
16.00 Lester – Barnli
16.00 Votford – Njukasl
18.30 Brentford – Liverpul

Nedelja:
15.00 Sautempton – Vulverhempton
17.30 Arsenal – Totenhem

Ponedeljak:
21.00 Kristal Palas - Brajton

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Tok meča

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve