Nova vest
Fudbal

Petak, 24.09.2021.

10:30

Venger ne odustaje: Spreman sam da rizikujem

Arsen Venger ne odustaje od ideje da se Svetsko prvenstvo igra na svake dve godine.

Izvor: MT

Autor: MT

Venger ne odustaje: Spreman sam da rizikujem
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

On je podržao FIFA, odnosno azijske i afričke nacionalne saveze, međutim, UEFA je stavila "veto" na sve to.

Mnogi smatraju da bi Mundijal izgubio draž kada bi se igrao tako često, ali i da bi to bilo veliko fizičko opterećenje za fudbalere.

"Spreman sam da rizikujem da učinim fudbal boljim. Trenutni raspored je bez jasnoće, jednostavnosti i moderno organizovanih sezona. Ako tako nastavimo, udarićemo u zid. Svetsko prvenstvo je toliko veliki događaj da sam uveren kako mu se neće smanjiti ugled ako se bude održavalo na svake dve godine. Fudbaleri žele da budu najbolji na svetu i žele da svake godine budu najbolji na svetu. Mnogi ljudi su protiv jer Svetsko prvenstvo doživljavaju emocionalno, njih razumem jer su odrasli gledajući to takmičenje svake četiri godine. Mnogi od njih nisu u potpunosti videli moj koncept", rekao je Venger.

Venger bi skratio kvalifikacije.

"Za igrače su jako štetna daleka putovanja i jet-lag. Smanjenjem kvalifikacionog perioda verujem da će i klubovi i igrači imati koristi", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve