Nova vest
Fudbal

Petak, 17.09.2021.

20:30

Juventus prijavio gubitak od 210 miliona evra zbog pandemije

Italijanski fudbalski klub Juventus prijavio je gubitak od 210 miliona evra za finansijsku godinu 2020-2021.

Izvor: B92

Autor:B92

Juventus prijavio gubitak od 210 miliona evra zbog pandemije
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Gubitak je uglavnom zbog uticaja pandemije koronavirusa na tržište transfera i prodaju ulaznica.

Prihod od transfera opao je 129 miliona evra, dok je od prodaje ulaznica pao više od 41 milion evra u odnosu na prethodnu godinu, 2019-2020.

Iako je pad uglavnom nadoknađen povećanjem prihoda od televizijskih prava, ukupni gubitak kluba je više nego dvostruko veći u odnosu na godinu 2019-2020.

Juventus je ostao pri stavu da bi trebalo osnovati Super ligu Evrope, čiji je jedan od osnivača bio predsednik crno-belih Andrea Anjeli.

U aprilu je 12 evropskih klubova saopštilo da je osnovalo posebno evropsko elitno takmičenje, ali je posle oštrih kritika navijača, medija i fudbalskih organizacija devet od 12 klubova odustalo od učešća.

"Nije moguće sa sigurnošću predvideti ishod i budući razvoj projekta Super lige, u čiji legitimitet Juventus ostaje uveren", navodi se u saopštenju Juventusa.

Uz Juventus su ostali Real Madrid i Barselona. Ta tri kluba pokrenula su pravni slučaj pred Evropskim sudom pravde u Luksemburgu u nameri da ospore, kako su naveli, Uefin monopol na kontrolu takmičenja.

Rok za podnošenje zahteva tom sudu je oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve