Nova vest
Fudbal

Petak, 17.09.2021.

14:40

Iliev: Nema euforije jer ovo postaje standard

Sportski direktor FK Partizan Ivica Iliev sumirao je utiske posle pobede na Kipru, a govorio je i o aktuelnim temama.

Izvor: B92

Autor:B92

Iliev: Nema euforije jer ovo postaje standard
Foto: FK Partizan

Crno-beli su nadigrali Anortozis 2:0 u Nikoziji, u prvom meču grupne faze Lige konferencija.

"Zadovoljan sam, kao i svi. Ovo je odličan rezultat. Bili smo optimisti pred utakmicu i uopšte pred početak Lige konferencija. Same kvalifikacije su nam dale pravo da verujemo da ćemo se boriti ne samo za prolaz, nego za prvu poziciju u grupi i krenuli smo onako kako smo želeli. Odigrali smo čak i mnogo bolje nego što su se svi nadali, mnogo sigurnije i kvalitetnije od našeg protivnika. Kontrolisali smo utakmicu, imali mnogo kvalitetnih šansi. Ono što me raduje je što ne vidim nikakvu euforiju ni kod jedne osobe u klubu, a posebno kod igrača jer ovo već postaje standard. Oni se ne zadovoljavaju ovakvim stvarima, nego nekim većim i idu ka tome. U nedelju nas očekuje jedna velika utakmica, izuzetno važna, kao i ova, koja može da odredi dalji tok sezone. Samim ulaskom u Ligu konferencija smo napravili veliku stvar, sada smo otvorili takmičenje pobedom protiv jednog od dva glavna konkurenta za prolaz i pokazali našu ambiciju. Ostaje nam, u ovom mini ciklusu bitnih utakmica, derbi koji je najveća utakmica srpskog fudbala i može u ovom trenutku da usmeri sezonu u onom pravcu u kom želimo”.

Rikardo, nastavlja da rešeta?

"Samo mu želim da nastavi tako. Mislim da niko u Evropi nema takav učinak, on je na polovini broja golova koje je dao u prvom mandatu, u prvoj godini koja je isto bila spektakulod arna kada je učinak u pitanju. Dao je 26 golova, već je na 13 u 14 utakmica. Mislim da je u zenitu svoje karijere, na svom maksimumu. On je toga svestan, kao i svi mi, oseća neverovatno samopouzdanje, ali i našu podršku i pozitivnu energiju, ne samo ljudi iz kluba, nego i sa tribina, javnosti, medija… Samo neka tako nastavi!”

Menig, prva utakmica početka i prvi gol?

"Trebao nam je igrač takvih karakteristika. Traži dubinu, direktan je, dobra saradnja, kontrola lopte… Još uvek se ne poznaje sa saigračima, ali verujem da će, kako vreme bude odmicalo, njegov učinak samo rasti".

Kakvu utakmicu očekujete u nedelju?

"Izuzetno kvalitetnu, zato što smo u situaciji u kakvoj je srpski fudbal retko bio. Sa današnjim pobedama Partizana i Zvezde, naši bodovi u Evropi rastu, kao i euforija u srpskom fudbalu, oseća se vera u fudbal i kvalitet koji poseduju naša dva najveća kluba. Mislim da derbi dolazi u pravom trenutku, kada je euforija na maksimumu, kada smo otvorili sezonu i kada su ambicije u Evropi i domaćem takmičenju kod obe ekipe na maksimumu. Voleo bih da vidimo atraktivan fudbal, ne bih želeo da vidim kalkulisanje. Obe ekipe dočekuju derbi u jednoj fantastičnoj atmosferi, puni samopouzdanja. Naravno, očekujem pobedu Partizana!"

Neki turski mediji su pisali da je Partizan spremao bombu za kraj prelaznog roka, povratak Adema Ljajića. Šta je od toga tačno?

"Adem Ljajić, pričamo o vanserijskom igraču koji je mnogo doneo Partizanu i reprezentaciji, igraču evropskog kova. U ovom trenutku ta opcija nije realna. Mi smo poslednjeg dana prelaznog roka, kada smo mogli da prijavimo igrača za Evropu, rešili ono najbitnije. Njegov ili bilo čiji dolazak bi bio samo za domaća takmičenja, a mislim da kod igrača tog formata nije realno da se priča o tome", zaključio je Iliev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d