Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.09.2021.

21:00

Zvezda na skeneru B92.net: Dragović bez greške, Kanga je glavni, Živković katastrofalan

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Bragu 2:1 (0:0) i trijumfom započeli takmičenje u Ligi Evrope.

Izvor:

Autor:

Zvezda na skeneru B92.net: Dragović bez greške, Kanga je glavni, Živković katastrofalan
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crveno-beli su u prvom poluvremenu slabo odigrali u napadu, ali su u drugom poluvremenu zaigrali znatno bolje i došli do trijumfa.

Strelci su bili Rodić u 75. i Katai u 85. minutu iz penala.

Kao i uvek, donosimo vam skener B92.net, gde ocenjujemo igre crveno-belih.

Golman i odbrana

Milan Borjan 6.5 – Nije imao mnogo posla do same završnice, s obzirom da su skoro sve lopte išle preko gola, kada su pokušavali fudbaleri Brage. Primio je gol u donji desni ugao sa 20 metara, ali je onda spasao Zvezdu u 89. minutu, kada je skinuo dobar udarac. Solidan meč za kapitena.

Milan Rodić 7 – Nebeski skok Milana Rodića doneo je prednost Crvenoj zvezdi i razigrao ekipu u završnici. Odradio je posao u defanzivi, nije ga bilo previše u napadu, ali sada se to i briše, s obzirom da je dao veoma važan gol.

Marko Gobeljić 6.5 – Odradio posao. Bio uglavnom dobar u odbrani, bilo ga je i u napadu, imao je šansu da bude asistent već u 25. sekundi meča. Nije bilo upotrebljivog centaršuta, ali kada se uporede neke ranije partije, ova je bila dobra za Gobeljića.

Miloš Degenek 6 – Slab meč Degeneka. Nekoliko loših intervencija, nije bio siguran na lopti... Nije kriv za gol, ali nije se istakao večeras.

Aleksandar Dragović 7.5 – Igrač utakmice. Defanzivna klinika austrijskog reprezentativca. Ništa nije prolazilo pored njega, sve je očistio. Neko bi rekao da je stvorio gol šansu kada je isekao dodavanje i smestio loptu na nogu Orti, ali je na kraju to bilo i dobro jer ko zna šta bi uradio Pijason, kog je zaustavio u 45. minutu, kada nije pao na fintu.

Vezni red

Seku Sanogo 6 – Krivac za gol. Sve dobro poništio katastrofalnim potezom minut posle vodećeg gola. Šteta jer je bio odličan tokom čitave utakmice, čak je bio dobar na lopti.

Gelor Kanga 7 – Kada Kanga igra svoju igru, onda i Zvezda igra fudbal. Najvažniji igrač crveno-belih. Menja ritam, šalje dijagonale i menja stranu, a sjajnu partiju krunisao je asistencijom za Rodića.

Aleksandar Katai 7 – Odličan meč potvrdio golom iz penala. Igra se fudbala Katai, voli velike utakmice.

Mirko Ivanić 7 – Odličan je bio i Mirko Ivanić. Iznudio penal, imao onu jednu dobru fintu kada je poslao po novine desnog beka Brage i kada mu je Mateus zatim odbranio udarac.

El Fardu Ben 6 (do 39. minuta) – Slabo je ušao u meč, ali kada je osetio da može da pobegne svom čuvaru, to je i uradio u dva navrata. Jednom je i pokušao desnom nogom sa 18 metara, ali je izblokiran. Povredio se u 39. minutu i završio meč.

Napad

Rišairo Živković 5 (do 65. minuta) – Neprimetan. U samom špicu nevidljiv, kasnije kada je ušao Dioni prešao na krilo i ni tu ga nismo videli. U drugom poluvremenu svega nekoliko kontakata sa loptom. Utakmica za zaborav.

Loi Dioni 6 (od 39. minuta) – Pokušavao da se zagradi i odvlači štopere. Promašio 1 na 1 situaciju. Realizacija veoma loša za jednog napadača.

Izmene i trener

Nenad Krstičić (od 65. minuta) – Krstičić bez ocene. Nije imao uticaj na igru.

Slavoljub Srnić i Radovan Pankov – Igrali poslednjih sedam minuta. Nedovoljno vremena za ocenu.

Dejan Stanković 7 – Pokušao da iznenadi Bragu sa Živkovićem u špicu. Nije mu uspelo. Ni ulazak Dionija i prelazak Živkovića na krilo nije doneo ništa. Ostavio Falka na klupi. Ostalo nije menjao i rezultat je na kraju bio dobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d