Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.09.2021.

12:00

TSC se oprašta od Sente

Fudbaleri TSC-a u četvrta od 16.30, dočekuju ekipu kruševačkog Napretka u devetom kolu Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

TSC se oprašta od Sente
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ovom utakmicom TSC će se oprostiti od stadiona u Senti, gde su u prethodne tri godine bili domaćini.

Golman TSC-a Nenad Filipović istakao je da meč sa Napretkom za ekipu ima emotivno veliki značaj, ali istovremno i rezultatski, s obzirom na to da se sastaju sa ekipom koja ima samo dva boda manje od njih.

"U Senti smo proveli lepe tri godine, koliko sam i ja u ekipi. Od samog ulaska u Superligu tamo smo odigrali najbolje sezone, plasirali u Evropu i sada se opraštamo od tog terena. Sve te utakmice i sve te pobede će nam ostati u jako lepom sećanju", rekao je Filipović.

Filipović je istakao i da očekuje da će meč sa Napretkom biti veoma težak.

"Ekipa Napretka je odlično počela ovu sezonu, imaju sve pobede na domaćem terenu, ali i mi imamo sjajne rezultate i ekipa nam je maksimalno spremna i fokusirana na predstojeću utakmicu", izjavio je on.

Pomoćni trener TSC-a Stefan Janković ocenio je da je duel sa Napretkom meč sa direktnim konkurentom za mesta koja vode u evropska takmičenja.

"U Subotici smo u utakmici sa Spartakom, po mom mišljenju, bili bolji, iako smo igrali nerešeno. Važno je da smo uspeli smo da sačuvamo fokus i osvojimo bod, bitno da ostanemo neporaženi
", rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, Napredak igra dobro, ali je TSC spreman za tu utakmicu.

"Svesni smo da nas ne očekuje nimalo naivni protivnik. Analizirali smo ih i tokom ove nedelje, dobro se pripremili za njihove karakterističnosti u igri i motivisano ulazimo u utakmicu da im se revanširamo za poraz iz prethodne sezone"
, izjavio je on.

Janković je upozorio da poslednja utakmica u Senti može biti mač sa dve oštrice, da treba biti oprezan.

"Treba da odradimo posao i što je najvažnije, posle toga dolazimo na naš stadion, dolazimo u Topolu. To je ključna stvar u ovom trenutku kojoj se najviše radujemo", izjavio je Janković.

TSC trenutno zauzima treće mesto na tabeli Superlige Srbije sa 17 bodova iz pet pobeda, dva remija i jednog poraza.

Protivnik TSC-a u ovom kolu, Napredak je četvrti na tabeli sa 15 osvojenih bodova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve