Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.09.2021.

18:40

Rumenige: Odlaskom Mesija, Barseloni je oduzeta duša

Bivši predsednik Bajerna, Karl-Hajnc Rumenige osvrnuo se na situaciju u španskom gigantu, ekipi Barselone.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Rumenige: Odlaskom Mesija, Barseloni je oduzeta duša
Foto: Profimedia

Bavarci su u utorak uveče na "Kamp Nou" lako stigli do pobede nad Kataloncima od 3:0, u susretu prvog kola grupne faze u Ligi šampiona.

Rumenije je očigledno bio zadovoljan igrom prvaka Nemačke, ali osvrnuo se i na tešku situaciju u Barseloni.

"Videli smo kakvu taktiku koriste, bilo nam je jasno kako da igramo. Po odlasku Mesija Barseloni je iščupana duša. Ovo su veoma teška vremena za njih, ali bilo je neophodno pustiti ga da ode. Kada je donela takvu odluku, španska liga je postigla autogol", smatra Rumenige.

On je otkrio i eventualne planove za budućnost, dotakavši se priče o mogućem dolasku Erlinga Halanda.

"Levandovski je najbolji napadač na svetu, Haland je drugi. Bajernov interes je da Robert ostane i posle isteka ugovora 2023. Haland je investicija. Ne mislim da će otići u Liverpul. Ne bih otpisao Real Madrid. Možda će morati dublje da zavuku ruke u džepove narednog leta i dovedu Halanda i Kilijana Mbapea", dodao je bivši as Bajerna.

Nije zaboravio ni da pomene povratak Kristijana Ronalda u Mančester junajted.

"On je fenomen! Ima 36 godina, igrao je skoro 20 sezona na ovom nivou. NJegov gornji deo tela je kao u Adonisa! Sećam se situacije kad sam bio u Torinu. Stajao je iza vrata sa rukama podignutim uvis. Pitao sam ga, 'šta to radiš?' I on mi je rekao, 'vežbam proslavu svog sledećeg gola", otkrio je Rumenige.

Novinarima je otkrio i šta bi voleo da vidi uskoro.

"Voleo bih da vidim duel između Bajerna i Pari Sen Žermena. Nejmar i Mesi protiv Milera i Levandovskog, to zvuči intrigantno", zaključio je Rumenige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve