Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.09.2021.

12:47

"Braga je odlična ekipa, u Srbiji nisu svesni"

Nekadašnji golgeter Crvene zvezde Zoran Filipović komentarisao je prvog Zvezdinog rivala u Ligi Evrope, ekipu Brage.

Izvor: B92

Autor:B92

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Filipović decenijama živi u Portugaliji.

"Braga je odlična ekipa, mislim da ljudi iz Srbije uopšte nisu svesni toga i da se malo potcenjivacki gleda na njih. Doživljava se kao da će Zvezda uspeti bez problema da reši meč u svoju korist, ali nije tako", izjavio je.

"Imaju odlične pojedince, timski su takođe "utegnuti", iza njih je dobra sezona, a i ovu su krenuli sasvim korektno. Portugalska liga je kvalitetna, utisak je da je iz godine u godinu sve bolja i da se podiže lestvica. Pretiće opasnost sa svih strana, pa i nema potrebe da se izdvajaju pojedinci", rekao je Filipović Tanjugu.

On je naglasio da Braga ima i dobrog trenera Karlosa Karvahala, koji je tu već godinu dana i postavio je pečat na igru.

"Naravno da verujem u Dejana Stankovića i njegove pulene, kao i to da će skauting biti odrađen na vrhunskom nivou, ali gledajući realno - neće biti lako. Svim srcem uz Zvezdu i nadam se da ćemo se u četvrtak zajedno radovati", nastavlja.

Filipović je istakao i da je Zvezdina grupa ujednačena, ali da je Braga najozbiljnija ekipa i da raspored, po kojem crveno-beli prvo dočekuiju portugalski tim, a zatim imaju dva gostovanja nije baš najbolji.

"Dosta toga će da zavisi i od Zvezdinog pristupa, ali nisam uopšte siguran da je Hofenhajm iz prošle godine slabiji rival od Brage, rekao bih da su tu negde po kvalitetu. Moram ipak da istaknem da smatram da Crvena zvezda igra sjajan fudbal, da Dejan Stanković radi odličan posao, a najveće nade polažem u Aleksandra Kataija, kada je reč o pojedincima", poručio je Filipović. Utakmica između Crvene zvezde i Brage igra se u četvrtak od 18.45 sati na stadionu Rajko Mitić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve