Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.09.2021.

16:55

Mihajlović: Još je rano, ali Bolonja može mnogo ove sezone

Fudbaleri Bolonje odlično su započeli sezonu u Seriji A.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mihajlović: Još je rano, ali Bolonja može mnogo ove sezone
Foto: Profimedia/Massimo Paolone/LaPresse

Sedam od devet mogućih bodova, tim je nepobeđen u prva tri kola drugi put u poslednje tri godine.

Sasvim dovoljno razloga za zadovoljstvo Siniše Mihajlovića čiji je tim slavio protiv Verone (1:0).

"Tek je treći meč prvenstva. Rano je još pričati o svemu. Ukoliko budemo igrali kako možemo i sačuvamo ovaj duh, možemo da napravimo velike stvari", rekao je za "Skaj Sport".

Bolonja prvi put od Aprila 2019. godine ima dva meča zaredom na kojim nije primila gol.

"U poređenju sa prošlom sezonom, promenili smo način na koji se branimo na svojoj polovini, igramo zonu i kompaktniji smo. Ako želimo da ostvarimo cilj, da budemo u gornjem delu tabele i budemo bliži Top 7, moramo da popravimo defanzivu. Moramo da imamo tu očajničku želju da ne primimo gol, jer ćemo ga pre ili kasnije postići".

Veliki doprinos u ofanzivi za sada daje Marko Arnautović, postigao je gol na debiju protiv Salernitane i asistirao Svanbergu na meču Veronom.

"Moramo da igramo mnogo preko njega. On je dobar sa njom, ume dobro da se brani, ali dobar je i kada napadne iz dubine", dodaje srpski stručnjak.

Kaže da ima mlad tim i da će se mnogi tek pokazati u pravom svetlu.

"Svanberg, Skov Olsen, Domingez, Berou, svi su mladi igrači koji su neko vreme u Bolonji, ali od njih očekujem skok u kvalitetu. Imaju mnogo prostora za napredak, moraju samo da veruju u sebe. Moraju da koriste šanse koje im se ukažu. Put Tomijasua je primer za sve, za dve godine je odavde došao do top tima. Ako svako napravi takav iskorak u kvalitetu, možemo da postanemo tim koji ostvaruje svoje ciljeve", zaključio je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve