Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.08.2021.

20:00

Partizan je u Ligi konferencija!

Fudbaleri Partizana su pobedili Santa Klaru sa 2:0 i plasirali se u grupnu fazu Lige konferencija.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan je u Ligi konferencija!
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs

Liga konferencija se ove godine održava po prvi put i fudbaleri Partizana imaju tu čast da budu učesnici ovog novog takmičenja.

Oni su u plej-ofu kvalifikacija pobedili Santa Klaru sa 3:2 ukupnim rezultatom iz dvomeča i pred punim tribinama stadiona u Humskoj ispunili cilj.

Partizan je poražen u Portugalu sa 2:1 i odmah agresivno otvorio revanš u Beogradu, pa su već u 3. minutu mogli da povedu.

Suma je posle odličnog prodora šutirao, doduše pravo u golmana, pa se lopta odbila do mladog Jovića koji je sprovodi u mrežu, ali se linijski sudjia aktivirao i pokazao da je on bio u ofsajdu, pa je gol poništen.

Nastavili su crno-beli u istom ritmu, napadali, stvarali šanse i čak je Marković probao oštrim šutem po zemlji, da bi se Suma ponovo istakao u prvi plan, tako što je posle odličnog prodora iznudio penal za Partizan.

Odgovornost je preuzeo Rikardo, šutirao je u levu stranu, a golmana poslao u desnu i od 25. minuta je Partizan vodio sa 1:0, a Suma je zbog povrede morao da napusti igru...

Umesto njega je ušao Bibras Natho i Stanojevićev tim nastavio je da igra na isti način. Već u 27. minutu je prednost duplirana.

Korner izvodi Miloš Jojić i šalje loptu na drugu stativu gde je odlično bio postavljen mladi Saničanin i postiže svoj prvi gol u dresu Partizana za velikih 2:0 i korak bliže Ligi konferencija.

Mogao je Partizan i da povede sa 3:0, Natho je sjajno uposlio Rikarda koji izlazi sam ispred golmana, ali mu lopta malo beži i Partizan dobija samo korner, pa još jedna lepa prilika odlazi u nepovrat.

Imala je i Santa Klara neke svoje šanse. Probao je Linkoln iz slobodnog udarca, kada je gađao "rašlje", ali je Popović bio odlično postavljen i pravovremeno reagovao pa gola nije bilo.

U poslednjih par minuta su prepustili sredinu terena gostima, koji su najozbiljnije zapretili iz slobodnog udarca. Jojić je fintom izbacio defanzivca, pa vratio loptu Obradoviću koji centrira ipak prejako i na poluvreme odlazimo sa 2:0 u korist Partizana.

Drugo poluvreme nam nije donelo nijedan gol, ali je Partizan i dalje bio opasan. Moglo je da bude i 3:0, kada je posle kornera Saničanin sjajno skočio, ali njegov pokušaj glavom ide "tik" iznad prečke.

Možda golova nije bilo, ali uzbudljivosti jeste. Alano se čak žalio na rasizam i zbog toga je igra bila prekinuta na nekoliko minuta... Sve je nastavljeno u najboljem redu, a sudija je zbog velikog broja izmena i pomenutog prekida produžio meč za 7 minuta.

Na kraju, Partizan je slavio sa 2:0 i ostvario plasman u grupnu fazu Lige konferencija.

Meč Partizana i Santa Klare mogli ste da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

313 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve