FK Novi Pazar: Sve je počelo od navijača Partizana

FK Novi Pazar saopštio je da su navijači Partizana od ulaska na Gradski stadion istakli uvredljive transparente i krenuli sa nacionalističkim skandiranjem.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

* Velika mrlja u Novom Pazaru – prekid od 38 minuta i Partizanova laka pobeda

* Skandal – Novi Pazar ne želi da nastavi utakmicu sa Partizanom! VIDEO

Pazarci tvrde da su se u javnosti pojavile brojne dezinformacije o dešavanjima tokom utakmice tih rivala u četvrtom kolu Superlige Srbije.

Meč je prekinut na 40 minuta, a završen je pobedom Partizana od 4:1.

"Tokom prvih 20 minuta nije bilo problema i sve je slutilo na fudbalski spektakl, dok se nisu pojavili navijači Partizana s jasnim ciljem da provociraju domaću publiku", navodi se u saopštenju.

"Na nacionalističke parole navijači Novog Pazara najpre su odgovorili zvižducima, a kada su pristalice gostiju krenule s povicima 'nož, žica, Srebrenica' usledile su takođe neprihvatljive, političke i nacionalističke parole od strane pazarskih navijača, koji su se nalazili na zapadnoj tribini stadiona", saopštili su Novopazarci.

Oni su istakli da na severnoj tribini, gde su bile dve organizovane grupe navijača Novog Pazara, nije bilo nacionalističkih transparenta i nacionalističkog skandiranja, a da su pojedini "takozvani navijači Pazara sa zapadne tribine svojim nepromišljenjim skandiranjima, kojima nije mesto na stadionu Novog Pazara, naneli su ogromnu štetu klubu".

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

"Oni su svojim istupima omogućili da se pravi veštačka ravnoteža u raspodeli krivice između navijača Partizana i navijača Novog Pazara, a svako ko je bio na stadionu mogao je da vidi da to nije istina i da su navijači Partizana bili okidač za sva kasnija dešavanja. Ti isti navijači Novog Pazara skandirali su protiv uprave, a u toj upravi sede ljudi koji daju svoj novac i bez njih klub bi prestao da funkcioniše. Očigledno da ti navijači ne dolaze na stadion iz sportskih i fudbalskih razloga. Uostalom, ti takozvani navijači pogodili su s tribina dvojicu naših igrača, koji su zadobili povrede glave i trenutno se nalaze na detaljnim pregledima u novopazarskoj bolnici. Strahujemo da se radi o ozbiljnijim povredama", naveli su čelnici Novog Pazara.

U saopštenju se dodaje da je Partizan bio bolji na terenu, a da su delegat Fudbalskog saveza Srbije, službena lica i sudijski tim predvođen Milošem Milanovićem odradili svoj posao za svaku pohvalu.

"Upravi i igračima Partizana čestitamo na ostvarenom rezultatu. Istovremeno se izivinjavamo igračima Partizana i našim sponzorima zbog vređanja neodgovornih pojedinaca iz redova naših navijača. Novi Pazar ostaje fudbalski grad i grad sporta, u njemu su svi dobrodošli. Želimo da se sa svima takmičarski nadmećemo i uvek ćemo osuditi neprimerene postupke naših navijača. Gostujući navijači, koji fer i sportski navijaju za svoj klub, uvek su dobrodošli", navodi se u saopštenju.

"Takođe, nećemo dozvoliti da naš stadion bude mesto izražavanja najprimitivnijih nacionalističkih i političkih strasti",
zaključuje se u saopštenju Fudbalskog kluba Novi Pazar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu