Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.08.2021.

09:25

Bivši igrač Zvezde i Dinama: Biće spektakl, samo da ne bude incidenata

Luis Ibanjez igrao je u karijeri i za Crvenu zvezdu i za Dinamo Zagreb, koji bi sada mogli da se sastanu u plej-ofu za Ligu šampiona.

Izvor:

Autor:

Bivši igrač Zvezde i Dinama: Biće spektakl, samo da ne bude incidenata
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Dinamo Zagreb igra u dvomeču protiv Legije iz Varšave, dok Crvena zvezda igra protiv Šerifa i ako šampioni Srbije i Hrvatske prođu, igraće za prolaz u grupnu fazu Lige šampiona.

Crvena zvezda nije dobro startovala, pošto je remizirala sa Šerifom (1:1), pa će prolaz tražiti u Tiraspolju. Dinamo u sredu uveče igra protiv Legije u Zagrebu.

Luis Ibanjez trenutno igra za Grafičar, a žreb je pratio na klupskoj televiziji Crvene zvezde.

"Neverovatno, gostovao sam na klupskoj televiziji Crvene zvezde, kao komentator žreba, nisam ni slutio da će se kuglice spojiti Dinamo i Zvezdu. Nisam to hteo, samo sam želeo da se dva kluba za koja sam igrao i koji su mi jako dragi ne sastanu u plej -ofu. Evo, sav sam mokar od uzbuđenja, kao da sam svojim dolaskom izazvao takav epilog", rekao je Ibanjez za "Jutarnji.hr".

Prvo moraju da se prođu rivali u 3. kolu.

"Pa, još uvek nismo sigurni da će se ova utakmica dogoditi jer i Dinamo i Zvezda moraju da prođu protivnike koji nisu nimalo laki. Da, slažem se, Šerif zvuči kao jednostavnija prepreka od Legije, međutim, to ne mora ništa da znači. Oba tima još ne mogu da razmišljaju o duelu, već se fokusiraju na prve zadatke".

Utakmica se već najavljuje.

"U svakom slučaju, ako bude utakmica, to će biti dva velika spektakla. I u Beogradu i u Zagrebu. Ovde je dozvoljeno 50 odsto kapaciteta na tribinama, ali ne bi me čudilo da ih u toj utakmici bude više. Takođe, Maksimir će posle dužeg vremena ponovo biti pun! Nema istočne tribine, kažete? Pa, da li je moguće da to još nisu sredili ... U svakom slučaju, siguran sam da navijači jedva čekaju tu utakmicu, ali da ima i onih koji su to hteli da izbegnu. Ono što bih voleo, ako se želi igrati, je da sve protekne u najboljem redu, bez ikakvih problema, a detalji će sigurno odlučiti na terenu".

Ko će biti favorit?

"Teško je reći u ovom trenutku, tek je početak sezone, nisu još svi na idealnom nivou. Vidim, Dinamo se muči u HNL -u, ali to ne mora ništa značiti. U takvim utakmicama ne mora da odlučuje samo individualni kvalitet, već trenutna inspiracija, motivacija, želja ... Tako će biti i na tim utakmicama, ako se dese. Ono što mogu da tvrdim je da je Zvezda ove sezone sigurno bolja nego prošle godine, stigao je Dragović koji je veliko pojačanje u odbrani, njegovo iskustvo i karakter su neprocenjivi za ovaj tim. Stiglo je još igrača, Krstičić iz AEK-a, napadač Dioni iz Anžea ... Što se tiče Dinama, za Modre je jako važno da igra Ademi, svi znamo koliko on znači, koji je njegov značaj, njegov karakter, liderski kvaliteti. Ademi je 50 odsto ekipe Dinama, biće mu neophodan", kaže popularni Lučo.

Otkrio je da su ga svi zvali posle žreba.

"Čim je žreb povezao Dinamo i Zvezdu, počeo je da mi zvoni mobilni, ljudi su me već zvali po karte, da uzmem karte za utakmicu u Beogradu. Ma, kako ću ih rešiti, pa ne dolaze gostujući navijači? Biće to veoma zanimljivo, pravi spektakl, utakmica o kojoj će se pričati. Kažem, samo da sve protekne u najboljem redu, bez incidenata. I, pre nego što oba kluba prođu Legiju i Šerifa, neka obezbede Ligu Evrope, a zatim da se međusobno bore za Ligu šampiona", zaključio je Ibanjez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve