Nova vest
Fudbal

Subota, 31.07.2021.

20:15

"Ušli smo u istoriju"

Čukarički je ostvario plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija a saznao je i da će u četvrtak igrati prvi meč protiv švedskog Hamarbija.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: FK Èukarièki

Ipak, pre toga Brđani će ugostiti Metalac, u okviru trećeg kola Super lige Srbije (nedelja, 18,55 časova).

Još su sveža igračima Čukaričkog sećanja na revanš meč protiv Sumgaita u Azerbejdžanu. Jedan od junaka tog meča bio je i golman Brđana Đorđe Petrović, koji je u oba navrata sačuvao svoju mrežu. Posebno je bio raspoložen u Sumgaitu, gde je azerbejdžanski tim često pretio, ali upravo je Petrović sprečio bilo kakvo iznenađenje.

"U prvoj utakmici nismo stekli prednost pred gostovanje i znali smo šta nas čeka u Azerbejdžanu. Igrali smo pred bučnom domaćom publikom, imali smo za rivala veoma motivisanu ekipu. Imao sam mnogo više posla nego na Banovom brdu, protivnik je pretio, čak je u završnici igrao sa dva špica, ali smo se dobro branili, čuvali stečenu prednost i prošli u treće kolo", rekao je Đorđe Petrović, koji je potom nastavio:

"Rival je i posle primljenih golova pokazao da nije slučajno u Evropi, zaista su kvalitetna ekipa, sa nekoliko odličnih pojedinaca sposobnih da naprave razliku. Nesvesno smo se povukli u drugom poluvremenu, došao je do izražaja i umor, ali smo uspeli da izdržimo. Sledi duel sa Metalcem u nedelju i nadam se da ćemo pobedom nastaviti kako smo počeli sezonu. Sigurno će biti promena u timu, posle napornog meča i dalekog puta, ali Čukarički ima sasvim dovoljno kvalitetnih pojedinaca za borbu na tri fronta"

Petrović je istakao da su evropski dueli mnogo teži od onih u domaćim okvirima, te je zbog toga morao da bude na dodatnom oprezu.

"Pričao sam sa Belićem, generalno, u prvenstvu nemamo mnogo posla. Cela ekipa igra defanzivno veoma odlično, pa bude po nekoliko situacija na utakmici gde treba intervenisati. Ali, nisam se posebno pripremao za gostovanje u Azerbejdžanu. Znali smo da nas očekuje motivisan rival koji kao i mi želi da uđe u treće kolo, ali smo isto tako znali i da smo kvalitetnija ekipa što smo i dokazali pobedom. Suština je bila da iskoristimo šanse koje nismo u Beogradu"

Već u četvrtak od 21 čas Čukarički će u Humskoj protiv Hamarbija pokušati da napravi novi evropski korak i približi se plej-ofu Lige konferencija uoči revanša u Švedskoj.

"Ušli smo u istoriju kluba, ali želimo da nastavimo dalje. Ipak, rival je kvalitetna ekipa. Lepo je što sam doprineo međunarodnom uspehu kluba u kojem sam ponikao, u Čukaričkom sam od 14. godine i zaista sam presrećan što sam ostvario uspeh sa saigračima koje poznajem iz omladinske škole"

Perspektivni čuvar mreže evropski uspeh je posvetio svim ljudima koji su Čukarički bodrili sa tribina u prvom susretu, ali i kraj malih ekrana prilikom revanša.

"Pozivam publiku da u što većem broju dođe na utakmicu u četvrtak i da nas podrži. Ne znam da smo skoro imali tako kvalitetnog rivala u Evropi, uz Molde pre dve godine, i nadam se da je to dovoljna pozivnica za sve ljubitelje fudbala da dođu na stadion Partizana. Znači nam podrška sa tribina, naročito nakon godinu dana igranja pred praznim tribinama", izjavio je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve