Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.07.2021.

16:50

Stankovićeve "petarde"

Crvena zvezda je sinoć savladala Kairat rezultatom 5:0 i tako na ubedljiv način prošla u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Stankovićeve
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković upisao je i treću "petardu" na međunarodnoj sceni, što je ukupno 11 put da je Stankovićeva ekipa postigla pet ili više golova rivalu.

Stanković je postao prvi trener u istoriji Zvezde koji je upisao tri evropske "petarde" u svom mandatu.

Prethodne sezone, kao i ove, takmičarska godina u Evropi na stadionu "Rajko Mitić" otvorena je sa pet golova u mreži rivala, a tada je gibraltarski šampion - Evropa, ispraćen "petardom", kao sinoć Kairat.

U međuvremenu, Zvezda je deklasirala i Slovan Liberec rezultatom 5:1, što je jedna od najboljih evropskih utakmica koje je Zvezda odigrala u 21. veku.

Sudeći na raspucanost izabranika Dejana Stankovića i na njegovu čvrstu ruku u predvođenju Ivanića, Kataija i ostalih crveno-belih vedeta, u narednom periodu se očekuje i napad na "Ventspils", s obzirom na to da je 2011. godine Crvena zvezda savladala letonsku ekipu rezultatom 7:0, što je najubedljiviji evropski trijumf u 21. veku.

Efikasnost Crvene zvezde očigledna je i u domaćem šampionatu, s obzirom da je čak šest puta protivnicima postizala po pet pogodaka, a dva puta su dali gol više. Raspucanost su najviše na svojoj koži osetili: Rad (5:0), TSC (5:0), Voždovac (6:0), Javor (5:1), Inđija (5:1), Zlatibor (6:1), Bačka (5:0) i Metalac (5:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve