Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.07.2021.

14:05

Nevil se protivi uvođenju kovid pasoša za ulaz na stadione

Bivši igrač Mančester junajteda Geri Nevi protivi se mogućoj odluci britanskih vlasti o kovid pasošima kao uslovu za ulazak na tribine.

Izvor: B92

Autor:B92

Nevil se protivi uvođenju kovid pasoša za ulaz na stadione
Foto: Profimedia

U Velikoj Britaniji traje rasprava oko toga da li da to bude uslov za navijače da mogu da uživo posmatraju mečeve u Premijer ligi i Čempionšipu.

Činjenica je da Vlada Velike Britanije podržava takav akt i da se očekuje da odlukla bude doneta, što bi važilo za sve mečeve koji u sezoni koja kreće 13. avgusta.

Sve je zbunila izjava premijera Borisa Džonsona koji je nedavno rekao da će od kraja septembra pasoši biti potrebni gde god su velika okupljanja, što znači verovatno da će se odnositi i na sportska borilišta.

Nevil, koji je strulni komentator Skaj Sportsa protivi se uvođenju obaveze kovid pasoša za navijače.

"Ne bi trebalo da imate pasoš da biste gledali fudbalski meč! Test mečevi su bili odrađeni sa velikim uspehom", poručio je Nevil na svom tviter profilu.

On je mislio na utakmice i događaje koji su se održavali u maj, junu i prvoj polovini jula, kada je Vlada postapeno dozvoljavala povećanje broja navijača na tribinama.

To su bili finale FA Kupa, mečevi na Euro 2020 i Vimbldon.

Rezultati testiranja pokazali su da nije bilo kršenja kovid protokola.

Ipak, kada je Nevil upitao ljude da glasaju da li su za uvođenje pasoša kao obavezu ulaska na stadion, dobio je podeljen odgovor.

"Za samo šest minuta stiglo je 13.000 glasova i to pokazuje koliko smo podeljeni po ovom pitanju. Mora se zrelo pričati o svemu da razumevanjem sa obe strane kada je tako izjednačeno", poručio je Geri.

U njegovoj anketi 48 odsto je bilo za uvođenje pasoša, a 52 odsto je bilo protiv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve