Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.07.2021.

17:50

Kutinju preti da bude "zaleđen"

Filip Kutinjo mogao bi da propustiti celu ili gotovo celu predstojeću sezonu ako Barselona ne pronađe način da ga se reši.

Izvor: B92

Autor:B92

Kutinju preti da bude
EPA/ALBERTO ESTEVEZ

Brazilac je 2018. stigao iz Liverpula za čak 135 miliona evra.

Španski "As" je izračunao da će, u slučaju da Kutinjo odigra još 10 utakmica, Barcslona morati da Liverpulu plati još 20 miliona.

Kutinjo je u prvoj sezoni i po odigrao 76 utakmica za Barselonu, ali je drugu proveo na pozajmici u Bajernu, dok je u trećoj nastupio samo 14 puta pre nego što je doživeo tešku povredu kolena. Ukupno je na 90 nastupa za katalonski klub, a nakon 100 se aktivira klauzula o bonusu.

Barselona je u procesu rezanja troškova zbog milijarde evra nagomilanih dugova i zadnje što joj treba je isplata još 20 miliona za igrača na kojeg ne računa. Zato je vrlo verovatno da će ga, ne pronađe li mu novi klub, "zalediti" u novoj sezoni, odnosno koristiti ga na maksimalno devet utakmica.

Katalonci pokušavaju da ga prodaju ili pozajme, ali u oba slučaja problem je isti - ne mogu da pronađe klub koji bi preuzeo platuu od 20 miliona evra godišnje.

"As" piše da bi u slučaju raskida ugovora Barselona morala platiti Kutinju penale od čak 50 miliona, što bi je koštalo više nego da ga istrpi u klubu do isteka ugovora na leto 2023. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve