Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.06.2021.

11:10

Sudija pogurao Brazil ka pobedi, nije pomogao ni Dijazov evrogol VIDEO

Fudbaleri Brazila su u okviru 4. kola Kopa Amerike u kontroverznoj utakmici u Rio de Žaneiru pobedili Kolumbiju rezultatom 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Sudija pogurao Brazil ka pobedi, nije pomogao ni Dijazov evrogol VIDEO
Foto: Profimedia

Pobedonosni gol postigao je Kazemiro u 10. minutu sudijske nadoknade.

Kolumbija je povela prelepim golom Dijaza u 10. minutu, a Kolumbijci su vođstvo čuvali do same završnice susreta.

Prvo je Nejmar u velikoj šansi u 66. minuti pogodio stativu da bi Brazil napokon izjednačio u 78. minutu golom Roberta Firmina.

Kolumbijci su burno protestvovali jer su smatrali da je sudija Nestor Pitana pogrešio. Nejmar je u začetku akcije tražio saigrača loptom na ivici šesnaesterca, ali je pogodio Pitanu.

Svi igrači Kolumbije, a i neki Brazila očekivali su da će zaustaviti igru, ali je Pitana nastavio susret. Brazilci su iskoristili zbunjenost Kolumbijaca, Renan Lodi je odlično centrirao s leve strane, a Firmino glavom pogodio za 1:1.

Igrači Kolumbije okružili su Pitanu i nekoliko minuta protestvovali zbog toga što nije prekinuo igru i podbacio loptu. Prema nedavno uvedenim pravilima, ako lopta pogodi sudiju on je dužan da zaustavi igru i podbaci loptu ekipi koja je zadnja bila u njenom posedu.

Nejmarova lopta išla je prema igraču Kolumbije i pitanje je ko bi nastavio s posedom, no Pitana je zaključio da promene poseda ni uticaja na igru nije bilo i pustio je Brazilcima da nastave s igrom.

Zbog protesta i niza prekida, Pitana je pokazao deset minuta nadoknade, a u zadnjoj je Kazemiro pogodio za potpuni preokret. Nejmar je nabacio iz kornera na prvu stativu, a tamo je Kazemiro glavom zakucao loptu u gol za pobedu Brazila.

Brazil se plasirao u četvrtfinale, a uprkos porazu to je ostvarila i Kolumbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve