Istorijski ugovor o sponzorstvu FSS

Generalni direktor Telekom Srbija Vladimir Lučić i zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković potpisali su trogodišnji ugovor o sponzorstvu

Izvor: B92
Podeli
Foto: FSS
Foto: FSS

Bjeković ga je nazvao istorijskim.

"Nikad do sada FSS nije potpisao bolji i vredniji ugovor sa jednim generalnim sponzorom. U danima kada smo krenuli u korenite reforme, država i njen najveći brend TelekomSrbija prepoznali su našu nameru da fudbal u Srbiji učinimo boljim, na čemu smo najiskrenije zahvalni. Uz podršku prijatelja kao što je naš novi generalni sponzor, mogu da obećam da ćemo učiniti sve da Srbiju učinimo ponosnom i da se plasiramo na Setsko prevenstvo 2022. u Kataru", rekao je Bjeković na svečanosti u hotelu Hilton.

Lučić je ocenio da će ugovor sa FS S-om doprineti uspesima srpskog fudbala.

"Potpuno smo uvereni da će ovo sponzorstvo, kao i sponzorstva klubova koje već godinama imamao, pomoći i klubovima i Savezu da budu veoma uspešni u internacionalnim takmičenjima što svi očekujemo", rekao je direktor Telekoma Srbije.

Lučić je odgovorio na pitanje novinara oi pravima na prenos utakmica reprezentacije.

"Naš stav što se tiče utakmica reprezentacije je da one treba da budu na nacionalnim kanalima da bi imali globalnui pokrivensti, zato što su utakmice reprezentacije utakmice od nacionalnog značaja, ali to nije pitanje za nas, više je za regulatore", odgovorio je Lučić.

On je rekao da je ovo šansa za bolje sutra srpskog fudbala i da veruje da će svi akteri koji učestvuju u fudbalskom životu zemlje znati to da cene i iskporiste.

Selektor nacionlnog fudbalskog tima Srbije Dragan Stojković Piksi čestitai je Telekomu i FS S-u na ugovoru.

"U ime rezrezantativaca, stručnog štaba i u svoje lično ime čestitam i obećavam da ćemo dati sve od sebe da našu zemlju predstavljamo na najbolji mogući način i da ćemo vas učiniti ponosnim", izjavio je Stojković.

On je izrazio nadu da će se publika polako vraćati na fudbalske stadione.

"Prisustvo publike daje draž fudbalu i mislim da će uz poštovanje svih mera narod početi polako da se vraća na stadione, a nadam se da ćemo protiv Luksemburga ovde 4. septembra moći da primimo ljude na stadion", rekao je Stojković.

Na istoj svečnosti potpišan je produžetak saradnje FS S-a sa Telekomovim kanalom Arena sport.

"Potpisivanje ugovora sa FS S-om je deo naše strategije popularizovanja domaćeg sporta", rekao je direktor Arena sporta Nebojša Žugić.

Podsetio je da je Arena prošle godine počela s prenosima svih utakmica domaćeg fudbalskog prvenstva i najavio tehničke novine.

"Počeli smo nabavku opreme, imaćemo nove sisteme koji će unaprediti kvalitet prenosa, u saradnji sa FS S-om ćemo uvesti VAR sistem što će dodatno unaprediti domaći fudbal", naveo je Žugić.

Dodao je da će potpisani ugovor omogućiti Areni da prenosi utakmice italijanskog, španskog i francuskog prvenstva, kao i UEFA klupskih takmičenja.

Bjeković je ocenio da će produženje saradnje FSS-a sa Arena sportom znatno doprineti srpskom fudbalu.

"Siguran sam da će njihov profesionalizam omogućiti najveću moguću promociju fudbala kod nas i u inostranstvu. Njihova podrška uz našu rešenost doprineće da započete reforme daju kvalitet koji svi želimo", rekao je Bjeković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.