Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2021.

17:30

Revolucija u srpskom fudbalu: 14 klubova, korigovana pravila

U predstojećoj sezoni fudbalske Super lige Srbije takmičiće se 16 klubova, a u sezoni 2022/2023 dva manje - 14, saopšteno je u sredu.

Izvor: SN

Autor: SN

Revolucija u srpskom fudbalu: 14 klubova, korigovana pravila
Foto: Starsport

Kako je saopšteno, u prostorijama Saveza održana je sednica Odbora za hitna pitanja, sa namerom da se prilike u srpskom fudbalu učine boljim, a "u svrhu povećanja i koncentracije kvaliteta nastavljeno je sa reformama koje će doneti pozitivne efekte".

Osim broja učesnika u naredne dve sezone, korigovano je i Pravilo o bonus igračima tako što će klubovi Super lige biti u obavezi da na terenu imaju jednog igrača do 21 godine svih 90 minuta, umesto dva igrača u prvom poluvremenu.

Izabrana je Sudijska komisija FSS na čijem čelu će biti Dejan Filipović, dok će Milorad Mažić zbog važećeg ugovora koji ima na Kipru, biti angažovan kao specijalni savetnik i stručni supervizor.

Usvojena je konačna verzija Pravilnika o radu Arbitražnog suda na koji je Ministarstvo sporta dalo saglasnost, čime je započeta reforma rada tog arbitražnog tela. Usvojen je Kalendar takmičenja za narednu takmičarsku sezonu 2021/2022. Zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković, koji je predsedavao sednicom Odbora za hitna pitanja, rekao je da su sve odluke donete jednoglasno što, kako je naveo, potvrđuje jedinstvo u FSS.

"Važno je apostrofirati da su sve odluke donete u jasnoj nameri da se sprovedu korenite reforme u srpskom fudbalu", rekao je Bjeković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve