Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2021.

08:18

Zvezda neće na minu, a Partizan na sever

Naši klubovi u sredu dobijaju rivale na startu evropskog puta.

Izvor: MS

Autor: MS

Zvezda neće na minu, a Partizan na sever
Foto: Profimedia

Malo posle podne, u Nionu, Crvena zvezda će saznati protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a sat i po vremena kasnije Partizan, Vojvodina i Čukarički u drugoj rundi za plasman u Ligu konferencija.

Od tri puta, aktuelni šampion Srbije ima samo jednu želju za izbegavanje.

To je da dobije jednog iz duela između Makabija iz Haife i Kairata iz Almatija, kojeg Zvezda ne pamti po dobrom.

Svakako je da će crveno-beli bili biti favoriti u toj rundi, ali bi radije lakši start puta ka eliti.

Premija bi bio pobednik meča Konahs Ki (Vels) – Alarškert (Jermenija), dok je Dinamo Tbilisi – Nefči iz Bakua takođe po meri.

Nešto kasnije će doći na red izvlačenje kuglica za premijernu sezonu Lige konferencija.

Čukarički je nosilac u Grupi 1 i ima samo jednu želju – da izbegne slovačku Žilinu u paru sa Dilom Gori iz Gruzije, dok su ostali protivnici Sumgait (Azerbejdžan), Šahtjor Karagandi (Kazahstan), Arda Kardžahali (Bugarska) te pobednici dvomeča Noa (Jermenija) – Kups (Finska).

U ulozi nosioca je i Partizan, isto kao i Vojvodina, a crno-beli takođe imaju jednu želju – da izbegnu švedski Elfsborg.

Šveđani nisu bauk, ali jesu najrespektabilnii u grupi timova kao što su Dunajska Streda (Slovačka), te pobednici duela Levadija (Estonija) – St Džozef (Gibraltar), Inter Turku (Finska) – Puškaš Akademija (Mađarska) i Dinamo Batumi (Gruzija) – Tre Pene (San Marino).

Najpoželjniji Partizanu bi svakako bio poslednji nabrojani sudar...

I četvrti srpski klub biće povlašćen, Vojvodina isto čeka ime rivala između Tobola (Kazahstan), Hakena (Švedska), Torpeda Žodina (Belorusija), Panevezisa (Litvanija) i pobednika meča Hafnarfjordur (Island) – Slajgo Rovers (Irska).

Novosađanima su potencijalni protivnici otprilike na istom nivou, s tim da bi im verovatno najviše prijao odlazak u Belorusiju ili Litvaniju.

Oba žreba možete da isprate uživo na našem portalu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve