Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.06.2021.

19:35

"Sadik će tek da se pokaže"

Proslavljeni nigerijski fudbaler Tidžani Babangida smatra da Umar Sadik može da postane prva zvezda nigerijskih "Super orlova".

Izvor: SS

Autor: SS

Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Bivši napadač Partizana je odigrao sjajnu sezonu u španskoj Almeriji, postigavši 20 golova u Segundi.

Babangida, nekadašnji osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, smatra da je Sadik sazreo posle igara u Partizanu i Almeriji, a prethodnog lutanja po klubovima u Italiji i škotskom Rendžersu.

"Sadik je sazreo. Igrao je dobro u klubu, iako se radi u španskoj Segundi. Postigao je veliki broj golova za klub. Pokazao je veliki potencijal. Ako Sadik dobije šansu u redovima Super Orlova, mislim da će biti u stanju da se još više pokaže", rekao je Babangida.

Prema njegovim rečima, Sadik je spreman da predvodi reprezentaciju Nigerije.

"Verujem da će on vrlo brzo iskoristiti šansu i pokazati treneru i Nigerijcima koliko je dobar. I sposoban da nosi reprezentativni dres Nigerije. Koliko će tek dobar postati zavisi od njega, jer uvek postoji prostor za napredak ako nastavi da radi ovako vredno", poručio je Babangida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve