Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.06.2021.

16:25

Nikola Jović potpisao za Megu

Talentovani košarkaš Mega SoccerBet-a Nikola Jović potpisao je prvi profesionalni ugovor sa klubom

Izvor: SS

Autor: SS

Nikola Jović potpisao za Megu
Foto: Mega SoccerBet

U sredu je napunio 18 godina a već u četvrtak je potpisao i prvi profesionalni ugovor sa Megom.

Junior Mege koji je ove sezone pokupio skoro sva moguća MVP priznanja u juniorskoj konkurenciji i u međuvremenu debitovao za prvi tim, potpisao je višegodišnji ugovor sa klubom.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Nikola Jović je istakao da je zahvalan svim ljudima u klubu na ukazanom poverenju i šansi:

"U Megi sam već tri godine kroz selekcije kadeta i juniora. Veoma sam zadovoljan i zahvalan svim ljudima u klubu na ukazanom poverenju i šansi koja mi je pružena. Trudom i radom smo puno postigli, pogotovo ove godine i veoma sam ponosan na sve naše zajedničke uspehe. Radujem se što produzavam svoj razvoj u mom Mega klubu", izjavio je Jović.

Nikola Jović je rođen 9.6.2003. godine u Lesteru u Engleskoj, visok je 208 centimetara i igra na pozicijama tri i dva. U redove Mege je došao 2018. godine pošto je prethodno kao gost sa Megom osvojio Mini kup za pionire, a zatim je već u prvoj sezoni sa kadetima osvojio titulu prvaka Srbije.

Prošle sezone je sa juniorima bio prvi u trenutku prekida takmičenja dok je ove sezone sa juniorima osvojio juniorsku ABA ligu, Roda Juniorsku Ligu Srbije uz trijumf na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige u Železniku.

Na svim navedenim turnirima je osvojio priznanje za najkorisnijeg igrača, a na F8 turniru juniorske Evrolige u Valensiji je beležio sjajne partije uz prosek od 18.7 poena, 9 skokova i 6.7 asistencija uz prosečan indeks korisnosti od 25.7.

Jović je u februaru debitovao za prvi tim Mege na Kupu Radivoja Koraća, dok je u ABA ligi za 24.3 minuta u proseku beležio 11.8 poena, 5.5 skokova i indeks korisnosti od 15.8.

Zanimljivo je da ni na jednoj utakmici Mege u regionalnom takmičenju nije postigao ispod 10 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve