Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.05.2021.

19:32

Engleska drama skratila Zvezdi put ka evropskoj eliti

Hičkokovski epilog u engleskoj Premijer ligi obradovao je Crvenu zvezdu.

Izvor: MS

Autor: MS

Engleska drama skratila Zvezdi put ka evropskoj eliti
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Crveno-belima je baš od završetka tamošnjeg prvenstva, ali i kraj Lige šampiona, zavisio put ka Evropi naredne sezone.

Kao šampion Srbije bilo je predodređeno da tim Dejana Stankovića kvalifikacije za Ligu šampiona startuje od drugog kola, ali je tu bila jedna začkoljica.

I glasila je da pobednik ovosezonske Lige šampiona ima zagarantovano mesto sledeće sezone u istoj, bez obzira na ishod u nacionalnom prvenstvu.

Kako je Čelsi ranije izborio mesto u finalu sa Mančester sitijem postojala je bojazan na "Marakani" da može kao petoplasirani u Engleskoj postane šampion Evrope.

Samim tim bi se svako u borbi za LŠ pomerio unazad za jedno mesto, pa bi Zvezda bila pomerena iz druge runde u prvu, ali...

Čelsi je u dramatičnom finišu Premijer lige poražen u gostima od Aston Vile 2:1, u jednom trenutku mu je klizila elita jer je istovremeno Lester vodio protiv Totenhema, ali su se "lisice" raspale u poslednjih 15 minuta i završile kao petoplasirane.

Tako će izabranici Dejana Stankovića pohod u Evropu krenuti za jedno kolo manje, što znači da će imati i više vremena za odmor.

A potencijalni rivali u toj rundi su makedonska Škendija, Slovan iz Bratislave, Dinamo Tbilisi, Žalgiris, estonska Flora, Budućnost iz Podgorice, Kairat, Linkoln, Omonija i Riga.

Prvi mečevi su na programu 20. i 21. jula i, za razliku od prošle sezone, igraće se dvomeči.

Žreb u UEFA zakazan je za 15. jun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve