Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.05.2021.

21:20

Solskjer: Na igrače su uticali i protesti navijača

Fudbaleri Mančester junajteda u utorak 18. maja igraju poslednji meč sezone na "Old Trafordu".

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Solskjer: Na igrače su uticali i protesti navijača
Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Biće to prilika da klub po prvi put od početka pandemije primi navijače na stadion, pošto je najavljeno da će ih biti do 10.000.

Ipak, menadžer Ole Gunar Solskjer je uoči meča sa ekipom iz Londona rekao i kako su poslednji protesti navijača protiv vlasnika, porodice Glejzer, snažno uticali na raspoloženje igrača.

Junajted je izgubio dva meča zaredom kod kuće, od Lestera 1:2 i Liverpula, 2:4, ali su i dalje na drugom mestu na dva kola pre kraja.

"Nisam želeo da to koristim kao opravdanje što smo izgubili dve utakmice, ali svakako da ima uticaja na naše igre. Fizički je bilo nemoguće igrati intenzitetom koji je bio potreban zbog velikog broja utakmica, a onda i pripreme između njih. Nismo imali vreme oporavka, normalne rutine, nismo ni taktičku pripremu radili na isti način. Ne kažem da protesti nisu uticali na njih, ali impresioniran sam koliko su u svemu bili profesionalni. Niko se nije žalio i to je jedna od velikih stvari za mene. Nikad se ne žalimo, uvek gledamo šta možemo da uradimo da damo maksimum u datoj situaciji. Pokušali smo, ali nije bilo rezultata", kaže Solskjer.

Norvežanin kaže da mu je drago što će navijači posle više od 14 meseci opet biti na tribinama, makar i u tom smanjenom broju.

"Mislim da je za raspoloženje u bilo kom klubu vitalan taj odnos između navijača i tima. Svi smo ljudi i naravno da ćemo reagovati na pozitivan način što nam se navijači vraćaju. Prošli put kada su bili svi na tribinama igrali smo sa Mančester sitijem i to je bila najbolja atmosfera koju sam osetio na Old Trafordu u ligaškoj utakmici. Sledeći put kad dođu, moramo se pobrinuti da sve bude pozitivno. Dugo smo čekali da se vrate. Naravno, poslednjih par mečeva kod kuće i ti protesti pred meč sa Liverpulom, nije lepo videti klub kada nije ujedinjen", dodao je Ole.

On je apelovao još jednom da meč sa Fulamom protekle nez incidenata i nasilja.

"Nadamo se da će u utorak sve biti pozitivno i da ćemo krenuti napred, da ćemo odigrati dobar meč. Moj posao je da pripremim tim i da oni uživaju tog dana jer je to važno, da svi u tome uživamo. Nadam se da utakmica neće biti obeležena nasiljem i stvarima koje ide preko mere. Znam navijače Mančester junajteda, najbolji su i imam odličan odnos sa njima. Znaju kako da podrže tim i ne očekujem da dođu oni koji će praviti probleme", zaključio je Solskjer.

U tim se vraćaju oporavljeni Antoni Marsijal i Dan Džejms, koji bi mogli da budu spremni i za finale Lige Evrope, 26. maja u Gdanjsku protiv Viljareala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve