Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.05.2021.

17:56

Selektor Hrvatske: Čeka nas težak posao

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da njegovu selekciju čeka težak posao.

Izvor: SN

Autor: SN

Selektor Hrvatske: Čeka nas težak posao
EPA-EFE/Anders Wiklund

"Čeka nas težak posao nakon naporne sezone, ali kako je nama tako je i drugima. Stalno ponavljam da moramo biti tim i sve raditi zajedno. Mi uvek nismo tim, nedostaje nam vremena. Imamo sjajnu atmosferu, imamo dobre odnose u reprezentaciji. Naši poslednji rezultati nisu bili najbolji, ali veliki sam optimista. Verujem igračima, a naš prvi cilj je da prodjemo grupu", rekao je Dalić, a prenela je Hina.

Selekcija Hrvatske će na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati u Grupi D sa reprezentacijama Engleske, Škotske i Češke.

Dalić je danas saopštio spisak od 26 igrača, a osmorici fudbalera je upućen pretpoziv. Konačni rok za prijavu igrača je 1. jun.

"Spisak ne mora biti definitivan, ali ne mogu igrati svi. Da ja vama dam spisak, napisali bi 98 odsto istih imena kao i ja. Ovo je naše najbolje u ovom trenutku", dodao je Dalić.

Prvi meč na Evropskom prvenstvu, svetski viceprvaci igraće 13. juna na Vembliju protiv Engleske, pet dana kasnije Hrvatska u Glazgovu igra protiv Češke, a 22. juna igraće poslednji meč u grupi protiv Škotske, takodje u Glazgovu.

"Imaćemo teške protivnike, ali verujem u nas. Kada je najteže mi smo pravi", istakao je Dalić.

Hrvatska selekcija će se okupiti 25. maja u Zagrebu nakon čega sledi odlazak na pripreme u Rovinj, koje se završavaju 31. maja.

Pre Evropskog prvenstva Hrvatska će igrati dve prijateljske utakmice, 1. juna u Velikoj Gorici protiv Jermenije, a 6. juna protivnik će biti Belgija u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve