Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.05.2021.

15:25

Fudbalske zvezde pomažu Gavrilu – Džeko, Modrić, Pjanić, Rebić, Kulibali, Mertrens

Fudbalske zvezde iz regiona predvođene Lukom Modrićem i Edinom Džekom, poslali su dresove za humanitarnu aukciju za pomoć malom Gavrilu.

Izvor: B92

Autor:B92

Fudbalske zvezde pomažu Gavrilu – Džeko, Modrić, Pjanić, Rebić, Kulibali, Mertrens
Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Sem Džeka i Modrića, dresove su poslali Miralem Pjanić, Ante Rebić, Marko Rog, Nikola Maksimović, kao i fudbaleri Napolija Kalidu Kulibali, Dris Mertens i Dijego Deme.

Dečak Gavrilo Đurđević boluje od spinalne mišićne atrofije i za čiji odlazak na lečenje u Sjedinjene Američke Države je potrebno oko 800.000 evra.

Kompanija Mozzart je ponudila početnu cenu za svaki dres u iznosu od 500.000 dinara. Licitacija traje do ponedeljka, 24. maja, do 12 časova.

Gavrilova majka Nevena Đurđević, uputila je i javni apel za pomoć njenom sinu.

"Bolnica iz Mađarske nam se obratila sa obaveštenjem o slobodnom terminu za maj. Naime, radi se o tome da Gavrilo može ranije da primi gensku terapiju, a lekari su izričiti u tome da on primi "Zolgensmu" što pre", rekla je Gavrilova majka Nevena Đurđević, naglasivši da što se pre bude primila terapija, rezultati će biti bolji:

"Ako se sada sakupi novac, skratili bismo vreme primanja terapije za mesec dana, možda i više. Ovakvu priliku, mi kao roditelji bismo zaista želeli da iskoristimo, zbog Gavrila. Nadamo se da možemo za ovo kratko vreme da stignemo do toliko iščekivanog cilja"
, naglasila je Nevena Đurđević.

Veliki deo novca je prikupljen, ali nedostaje još 800.000 evra. Malom Gavrilu može da se pomogne i SMS porukom – 973 na 3030

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve