Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.05.2021.

14:00

Održana komemoracija povodom smrti Milana Kosanovića

Komemoracija povodom smrti sportskog direktora fudbalskog kluba Vojvodina Milana Kosanovića održana je u FC "Vujadin Boškov" u Veterniku.

Izvor: B92

Autor:B92

Održana komemoracija povodom smrti Milana Kosanovića
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Novosadski klub je saopštio da su prisustvovali članova porodice, predstavnicia rukovodstva i stručnog štaba Vojvodine, kao i predstavnici Crvene zvezde, Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Vojvodine i gradonačelnika Novog Sada.

Posle minuta ćutanja je prikazan video-zapis s nekim od najlepših momenata iz bogate karijere Kosanovića.

Predsednik Vojvodine Dragoljub Samardžić je istakao da je Kosanović bio "vizionar sa fudbalskim umećem".

"Izgubili smo našeg Kosana. Naše zvezdice ne sijaju sjajno, jer nema više vedrog duha, lica, toplog osmeha koji je za sve nas bio hrišćanski iskren i lekovit", rekao je Samardžić.

On je naveo da je Kosanović znao da "hirurški tačno prepozna najsjajnije bisere u mladim igračima" i "ne samo da ih prepozna, već da ih roditeljski zagrli i pokaže pravi fudbalski put, put njihove budućnosti".

"Znao je mnogo o fudbalu i nesebično je sve dao fudbalu. Gde god da je radio, u Vojvodini, u reprezentativnim selekcijama, Crvenoj zvezdi, bio je do kraja posvećen svojim radom koji su uvek davali fantastične rezultate", rekao je predsednik Vojvodine.

Po rečima Samardžića, odlaskom Kosanovića Vojvodina je izgubila mnogo, a najviše njegova porodica, supruga Nataša i sin Luka i dodao da će klub učiniti sve što može da porodici Kosanović pomogne, "da zajednički podelimo gubitak i bol odlaskom našeg Milana".

"Milane, hoću danas glasno da ti kažem da sve one promene koje smo do samo pre neki dan zajednički planirali, nećemo nikada napustiti ni zaboraviti. Zajednički plan je bio da naša Voša uskoro po treći put podigne pehar fudbalskog prvaka Srbije", rekao je Samadžić.

"Neću ti danas reći 'Zbogom!', jer nije i ne može biti kraj naše saradnje. Siguran sam, gde god da budeš, da ćeš nam i dalje beskrajno pomagati i da ćemo na kraju ostvariti sve naše zajedničke ciljeve. Neka ti je laka zemlja i večna slava!", rekao je predsednik Vojvodine.

Vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić istakao je da šampioni nikad ne umiru.

"Želim sada, iskreno i sa najvećim poštovanjem, u ime fudbalske Srbije, da se poklonim onome koji zajedno sa Paunovićem, Mitrovićem, Miloševićem, Mrkelom, ostvario san svih nas i postao prvak sveta i kao takav postao - besmrtan. Bio si, jesi, i ostaćeš ponos svoga grada, tvoje Vojvodine, tvog i našeg Saveza, svih onih bisera, Sergeja, Mijata ; i svih ostalih koje si stvorio, od njih napravio dobre ljude i pobednike", rekao je Pantelić.

Pantelić je naveo da iza Kosanovića ostaju dela u klubovima u kojima je radio: u Vojvodini, Zvezdi i Fudbalskom savezu.

"Podario si nam lepu prošlost, a fudbalu kroz talente koje si stvorio i lepu budućnost. Neka ti je večna slava i hvala za sve! Počivaj u miru, Kosane
!", rekao ; je Pantelić.

Predsednik Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je da su crveno-beli ponosni što su ga imali u svojim redovima.

"Naš Milan Kosanović preselio se u večnost. Vedar i nasmejan. Skroman i pametan. Tih i nenametljiv. Dragocen i besprekoran. Hrabri šeret, posebnog šarma, dobroćudni, duhoviti saborac, živeo je kako u vremenu buke i besa, sa jasnom mišlju da se samo radom, poštenjem i čestitošću može zaslužiti svačije poštovanje", rekao je Mijailović.

"Uspostavio je princip znanja, nepokolebljivosti, kao neprikosnoveni postulat koji je potvrdjivao svakim danom provedenim na ovom svetu", dodao je on.

Mijailović je rekao da je Kosanović bio "učitelj koji svoju misao nije završio".

"On je u sve nas utkao sebe i svoju filozofiju koja će nastaviti da se razvija i živi kroz sve one kojima je bio posvećen, a bio je mnogima i to neštedljivo. Dobri, veliki, nasmejan, večiti dečak, naš Kosan. Ovo je veliki gubitak za porodicu, za fudbalski sport", rekao je on.

Video-porukama od Milana Kosanovića su se oprostili i menadžer Redinga Veljko Paunović, fudbaler Hofenhajma Mijat Gaćinović i fudbaler Kairata Nebojša Kosović, koji su tokom svojih karijera postali izuzetno vezani za njega i zajedno sa njim učestvovali u brojnim velikim uspesima.

Sportski direktor fudbalskog kluba Vojvodina i nekadašnji član stručnog štaba Crvene zvezde Milan Kosanović preminuo je u četvrtak u 50. godini od posledica izazvanih korona virusom.

Milan Kosanović biće sahranjen danas ; na groblju na Trandžamentu u Petrovaradinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve