Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.05.2021.

11:20

Lazetić: Proterajte ove koji se muvaju oko terena; Novi Pazar: Našem fudbalu nema spasa

Utakmica pretposlednjeg 37. kola Linglong Superlige Srbije između Metalca i Novog Pazara podigla je novu prašinu u srpskom fudbalu.

Izvor: SS

Autor: SS

Lazetić: Proterajte ove koji se muvaju oko terena; Novi Pazar: Našem fudbalu nema spasa
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Krajnji rezultat je bio 1:1, što je Novopazarce ostavilo "ispod crte" u borbi za opstanak, dok Metalac iako nije imao rezultatski imperativ, igrao je maksimalno i to se nije dopalo gostima.

Trener tima iz Gornjeg Milanovca Žarko Lazetić bio je vidno nezadovoljan ponašanjem pojedinaca iz tabora Novog Pazara.

"Jako sam ponosan na svoj klub, na Metalac, na moje igrače. Voleo bih da drugi ljudi koji prate fudbal povedu računa o tome šta se radi i kako smo mi danas igrali zbog čega i za koga. Igramo za sebe i uvek na pobedu. A ekipi Novog Pazara neka služi na čast kako su se neki igrači na klupi Novog Pazara ponašali. Koliko su vređali nas i stručni štab zato što hoće da igraju fudbal. A mi ćemo i dalje da igramo kako treba sportski i na pobedu“, rekao je Lazetić i poentirao:

Nije se tu zaustavio.

"Čestitam treneru Novog pazara na ponašanju, njemu i ostalima, a neke koji su bili tu da se muvaju oko terena i glume ludilo treba proterati“, zaključio je Žarko Lazetić.

Međutim, tu se nije sve završilo, pošto je usledilo saopštenje Novog Pazara.

Izneli su niz optužbi na račun sudije Novaka Simovića koji im, kako navode, nije dosudio penal u jednoj situaciji.

"Oštećeni smo ko zna koji put u ovoj sezoni. Simović nije svirao čist penal u finišu utakmice za naš tim. Duboko smo svesni da nismo miljenici fudbalske organizacije, a naročito njenog sudijskog dela, na čelu sa Milanom Karadžićem, ali smo bar očekivali da u završetku prvenstva imamo pošteno suđenje. Nažalost, Pazar to neće doživeti u ovom šampionatu, svedoci smo udruženog poduhvata svih da se naša ekipa izbaci iz Superlige po svaku cenu", navode iz Novog Pazara u saopštenju koje prenosi "Sportski žurnal".

"Na svu sreću takmičenje se završava sledeće nedelje, čime će prestati dalja blamaža FSS. Čvrsto se nadamo da će mnogi arbitri potražiti drugi posao posle sramne epizode u ovoj sezoni. Ako nam je Simović jedan od najboljih sudija, kakvi li su tek oni najgori. Dok Karadžići, Simovići, Ilići, Živkovići kroje superligašku tabelu, našem fudbalu spasa nema", ističu kraj Jošanice.

Novi Pazar je trenutno na 15. mestu, poslednjem koje vodi u niži rang, sa istim brojem bodova kao i Radnički iz Niša.

U poslednjem kolu će igrati protiv Napretka koji je u subotu obezbedio opstanak.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve