Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.05.2021.

14:50

Džerard i Aleks Ferguson zakopali "ratne sekire" – privremeno

Menadžer Rendžersa Stiven Džerard i bivši menadžer Mančester junajteda, ser Aleks Ferguson su makar privremeno odložili na stranu njihovo poznato rivalstvo.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Džerard i Aleks Ferguson zakopali
Foto: Profimedia

Džerard je u eri Aleksa Fergusona i dominacije Mančester junajteda engleskim fudbalom, bio kapiten Liverpula.

Sada je Stiven uspešan menadžer u Škotskoj, a od strane Udruženja sportskih novinara Škotske dobio je priznanje za menadžera godine po osvajanju titule prvaka.

Ono što je do sada bila tajna je to da mu je mentor bio niko drugi do - Aleks Ferguson, poznati sam kao najvijač Rendžersa.

Džerard je otkrio novinarima da je sa Fergusonom više puta razgovarao.

"Otkriću vam malu tajnu, imao sam nekoliko razgovora sa njim. Otkako sam se povukao, naše rivalstvo smo odložili po strani i par puta sam dobio neke njegove savete, poglede na određena pitanja u vezi menadžerskog posla u Rendžersu", kaže Džerard.

Bivši kapiten Liverpula kaže da bi voleo i da se sa Fergusonom susretne u četiri oka.

"Bio je fantastičan u tim razgovorima. U neko dogledno vreme voleo bih da imam priliku da sednemo na kafu. Pristao je na to i to je fantastično, jer on zaista ne mora svoje vreme da troši na mene, posebnbo zbog toga što smo bili rivali. Ipak, to samo pokazuje kakav je čovek. On nije samo menadžer ikona kog svi poznajemo", poručio je menadžer Rendžersa.

Ukoliko njegov tim ne izgubi na dva poslednja meča, sa Livingstonom i Aberdinom može se dogoditi da njegov tim ostane neporažen od početka do kraja sezone.

Vest da je Džerard imao kontakt sa Fergusonom usledila je pošto je Ferguson javno pohvalio rad bivšeg veziste Liverpula otkako je na kormilu ekipe iz Glazgova.

Ferguson, koji je u igračkim danima bio napadač Rendžersa, opisao je Džerardovo rušenje Seltika iz njegovog desetogodišnjeg trona kao "fantastično".

"Uradio je fantastičan posao. Kako van, tako i na samom terenu. Loša konferencija za štampu može da vas košta posla, ali njegove su zaista sjajne. On je miran, sabran, daje prave odgovore. U tome je vrhunski jer to je neka vrsta umetnosti", rekao je Ferguson.

Džerarda su pitali da prokomentariše ove izjave.

"Počastvovan sam, to su zaista velike pohvale. On je ikona svog posla. Put nas je naveo da budemo veliki rivali u Liverpulu i Mančester junajtedu, dva najveća kluba u britanskom fudbalu. Godinama smo bili veliki rivali, ali bez obzira na to, ugledao sam se u mnogo čemu na njega, jer je ikona i neko ko je u ovoj igri postigao najviše", zaključio je Džerard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve