Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.05.2021.

13:25

Bajern lansira "srpskog Riberija" – gol na debiju i rad pod okom Flika VIDEO

Bavarski gigant Bajern iz Minhena "rađa" novog bisera iz sopstvene škole i to fudbalera sa srpskim korenima.

Izvor: MS

Autor: MS

Bajern lansira
Foto: Privatna arhiva

Nemanja Motika, uz brata Nikolu koji je kadet, zaslužio je da bude prekomandovan u drugi tim Bajerna i svoj talenat je pokazao već na debiju.

U meču nemačkog trećeg ranga, Nemanja je protiv Unterhahinga ušao u igru u 70. minutu i samo nekoliko trenutaka kasnije postigao gol.

U jednoj gužvi se najbolje snašao i zakucao loptu u gol za 1:1, pre nego što su gosti u finišu stigli do trijumfa 2:1.

Takav epilog uopšte nije iznenađenje jer je Nemanja Motika čak odradio i nekoliko treninga sa prvim timom Bajerna na insistiranje trenera Hansija Flika.

Bilo je to u februaru pred mečeve Bajerna sa Lacijom u osmini finala Lige šampiona kada je 18-godišnja nada srpskog fudbala osetila kako je trenirati sa asovima kao što su Robert Levandovski, Tomas Miler, Kinglsi Koman i ostali...

Još od ranije, zbog sličnog stila i pozicije, Nemanja je poređen sa slavnim Frankom Riberijem, legendom Bajerna. Igra na levoj strani ofanzivno, a odlukuju ga brzina i snažan udarac obema nogama, posebno levom.

Prema informacijama do kojih je došao B92.net, Nemanja Motika bi uskoro trebalo da dobije profesionalni ugovor sa velikanom iz Minhena, što se najavljuje već neko vreme.

Isto kao i da će dobiti poziv u mladu reprezentaciju Srbije, čiji će zadatak biti novog selektora Zvonka Živkovića...

Nemanjin mlađi brat Nikola je već debitovao za kadete Srbije u meču protiv Bosne i Hercegovine.

Podsetimo, Nemanja Motika je igrao za mlađe selekcije Nemačke, pozive je dobijao i Nikola (nije debitovao), ali su na kraju odlučili da se opredele za Srbiju.

Fudbalski savez Srbije ih je na vreme "oteo" Nemcima i potrebno je samo da neguje nove bisere...

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve