Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.05.2021.

20:05

Milanov šamar Juventusu, "rosoneri" na korak do Lige šampiona

Fudbaleri Milana napravili su veliki korak ka plasmanu u Ligu šampiona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Milanov šamar Juventusu,
Foto: Profimedia

U velikom derbiju Serije A oni su kao gosti slavili u Torinu protiv Juventusa, 3:0 (1:0).

Apsolutno zaslužen trijumf izabranika Stefana Piolija koji su u svemu bili bolji i konkretniji od velikog rivala.

Ronaldo još jedom indisponiran, odsutan, gotovo neprimetan, pa su roso-neri zadali još jedan veliki udarac eks šampionu.

Očekivano, treneri oba tima naredili su igračima da igraju oprezno i da po svaku cenu nastoje da izbegnu greške, što je imajući u vidu kakav je bio ulog, bilo i očekivano.

Ritma nije nedostajalo, ali taktička disciplina i dosta grešaka u dodavanju, te dosta sitnih prekida, učinili su da meč bude prilično rascepkan i u tom prvom delu bez previše pravih prilika.

Priču je otvorio De Liht u 4. minutu kada je posle udarca glavom pogodio jednog igrača Milana.

Imali smo nekoliko situacija kada su šutevi bili blokirani (odličan Tomori), ali onda konačno dve velike šanse u 30. i 37. minutu.

Prvo je Đorđo Kjelini posle kornera i loše intervencije Donarume ciljao glavom sa linije peterca, ali je za malo bio neprecizan.

Na drugoj strani, takođe je mirisalo na gol, posle prodora i centaršuta Tea Ernandeza, Aleks Sandro je prosto skinuo loptu sa glave Zlatana Ibrahimovića i sprečio gol.

Ipak, kada se očekivalo da će se na odmor otići bez gola, desilo se suprotno.

Posle prekida sa desne strane, golman Juventusa Šćensni je loše odbio loptu, došla je do Brahima Dijaza koji je namestio kako je želeo i odličnim udarcem pogodio levi gornji ugao za 0:1.

Drugo poluvreme počelo je velikom šansom Betankura u 46. minutu, da bi u 56. minutu sudija pokazao ne belu tačku pošto je lopta Kjelinija pogodila u ruku.

VAR je presudio da je to bio prekršaj za penal, a Frank Kesi je očajno šutirao sa 11 metara, Šćensni je lako odbranio njegov udarac.

U 66. minutu Zlatan Ibrahimović se požalio na koleno, morao je da napusti teren i činilo se da je to dobra vest za Juventus, ali nije bilo tako.

Ništa nisu uradili izabranici Andree Pirla da stignu do izjednačenja, jalovo su pritiskali, a u finišu su potpuno posustali.

Prvo je Ante Rebić koji je ušao umesto Ibrahimovića u 78. minutu sjajno naciljao sa 18 metara i pogodio gornji levi ugao za 0:2.

Sve je bilo rešeno u 82. minutu kada je Fikaji Tomori posle odlično izvedenog prekida glavom poslao loptu u mrežu za 0:3.

Sve detalje sa utakmice mogli ste da pratize uz naš LIVE BLOG.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve