Nova vest
Fudbal

Subota, 08.05.2021.

11:00

UEFA dobila odgovor – Barselona, Real i Juventus ne odustaju

Barselona, Juventus i Real Madrid, preostali članovi Superlige, izdali su saopštenje.

Izvor:

Autor:

UEFA dobila odgovor – Barselona, Real i Juventus ne odustaju
Foto: Profimedia

UEFA i devet klubova koji su se povukli iz projekta Evropske Superlige napravili su sporazum u petak uveče.

Iz Niona su spremili paket koji je klubove zakucao za krovnu evropsku organizaciju novim sporazumom, koji glasi da ko se vrati ideji Evropske Superlige moraće da plati čak 100 miliona evra kao kompenzaciju.

I to nije sve – ukoliko pomenutih devet klubova prekrše bilo kakve odredbe novog ugovora sa UEFA moraće da plate 50 miliona evra.

"ESPN" je u petak preneo da Evropska kuća fudbala sprema dvogodišnju suspenziju za svaki tim, koji zvanično ne napusti projekat Superlige.

"Osnivači Superlige nastavljaju da pate i svakodnevno im se preti. Teraju nas da napustimo i ugasimo takmičenje, što je neprihvatljivo. Zakon je na strani Superlige i po njemu FIFA i UEFA ne mogu da reaguju i kažnjavaju klubove. Projekat Superlige imao je za cilj da pronađe rešenje za tešku situaciju koja je zadesila fudbal i sve klubove. Pokušali smo da nađemo rešenje, kako bi preživeli. Takođe, pronašli smo rešenje da se domaće lige igraju paralelno sa Superligom, a i pored svega toga FIFA i UEFA nisu pronašli, niti su pokušali da pronađu pravi način da o tome komuniciramo.

Mi smo odmah naveli da će se Superliga igrati ako UEFA i FIFA to odobre. Sve smo obezbedili, ali FIFA i UEFA ni tada nisu želeli da prihvate Superligu. Ovo je bila prava prilika da navijačima širom sveta pokažemo da je fudbal i dalje najbolja zabava i da vratimo veru u ovaj sport. Želeli smo da promovišemo i proguramo i ženski fudbal ovom prilikom.

Spremni smo da promenimo pristup Superligi. Vidimo da su naši prijatelji koji su sa nama osnovali Superligu sada morali da potpišu nekoliko sporazuma sa UEFA. Mi ćemo pokušati da nađemo pravo rešenje i nastavićemo da radimo na ovom projektu i pored pretnji koje nam šalje UEFA", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d