Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.05.2021.

16:55

Čelsi prodaje defanzivca zbog drugih pojačanja

Čelsi je spreman da u letnjem prelaznom roku proda jednog od bekova, kako bi dobio deo novca za nove transfere.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Čelsi prodaje defanzivca zbog drugih pojačanja
Foto: Profimedia

Kako prenoser ostrvski mediji, uprava kluba sa "Stamford bridža" spremna je da se odrekne usluga ili Španca Markosa Alonsa ili Emersona Palmijerija.

Kako je Ben Čilvel kod Tomasa Tuhela stekao status standardnog prvotimca, neko u triju spoljnih igrača je prekobrojan i u klubu smatraju da bi prodajom mogli da dođu do značajnih sredstava.

Alonso je u početku imao poverenje nemačkog stručnjaka, ali je kasnije pao u drugi plan, dok Emerson u Premijer ligi još nije zaigrao pod Tuhelovom komandom. I Alonsu i Emersonu ugovori sa finalistom Lige šampiona ističu u leto 2022. godine, ali postoji opcija da ih automatski produže za godinu dana.

Za Emersona su se ranije raspitivali Inter i Juventus i čini se da je klub iz Torina zainteresovan i dalje da ga dovede.

Tomas Tuhel ima ozbiljne planove na leto, prioritet je napadač, a želja je Erling Haland iz Borusije Dortmund.

Takođe, pretpostavka je i da bi Čelsi prodao Temija Ejbrahama, ali samo ako neko plati 45 miliona evra. Očekuje se i odlazak Olivijea Žirua koji će na leto biti slobodan igrač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve